Wat is GTmetrix?

GTmetrix is een online tool die gebruikt wordt om de prestaties van (WordPress) websites te analyseren. Het biedt gedetailleerde rapporten over verschillende aspecten van een website, zoals laadtijd, paginagrootte en het aantal verzoeken.

GTmetrix gebruikt een combinatie van Google PageSpeed Insights en YSlow om zijn analyses uit te voeren, waardoor het een uitgebreid overzicht geeft van wat goed is aan een website en wat verbeterd kan worden om de snelheid te optimaliseren van een WordPress webshop of website.

Hoe werkt GTmetrix?

Om GTmetrix te gebruiken, voer je simpelweg de URL van een website in op de homepage van GTmetrix. De tool voert dan een volledige analyse uit, waarna je een rapport krijgt dat zowel samenvattende scores als gedetailleerde bevindingen bevat. Dit rapport bevat specifieke aanbevelingen voor verbeteringen, zoals het verkleinen van afbeeldingen, het gebruik van browsercaching en het minimaliseren van JavaScript.

GTMetrix home

Gratis versus betaalde versie van GTmetrix

GTmetrix biedt zowel een gratis als een betaalde versie. De gratis versie is toegankelijk voor iedereen en biedt basisfunctionaliteiten, zoals het uitvoeren van analyses vanuit een standaardlocatie met beperkte instellingen. Dit kan voldoende zijn voor kleinere sites of voor gebruikers die slechts af en toe analyses nodig hebben.

De betaalde versie van GTmetrix, bekend als GTmetrix PRO, biedt geavanceerdere functies. Deze omvatten de mogelijkheid om vanuit meerdere locaties te testen, het plannen van regelmatige testen, het bewaken van de prestaties, en het behouden van historische gegevens. Deze functies zijn bijzonder nuttig voor ontwikkelaars en bedrijven die gedetailleerdere inzichten nodig hebben om de prestaties van hun websites continu te monitoren en te verbeteren.

gtmetrix resultaat

Onze mening is dat een WordPress agency voor de betaalde versie zou moeten kiezen. De kosten zijn relatief laag en de winst die je uit de resultaten kunt halen groot.

Waarom GTmetrix gebruiken?

Het gebruik van GTmetrix kan van belang zijn voor het beheer van een WordPress website. Door regelmatig prestatietests uit te voeren, kunnen webbeheerders en website ontwikkelaars problemen identificeren en oplossen voordat ze de gebruikerservaring beïnvloeden.

Dit is belangrijk voor het behouden van een snelle, efficiënte en gebruikersvriendelijke website, wat uiteindelijk kan leiden tot betere gebruikersretentie en hogere conversieratio’s.

Als je meer over GTMetrix wilt weten verwijzen we je graag naar ons eerder gepubliceerde artikel: GTMetrix snelheidstest.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.