Wat is hotjar?

In een wereld waarin digitale aanwezigheid zo belangrijk is, wordt het begrijpen van gebruikersgedrag op je website steeds crucialer. Een van de tools die dit mogelijk maakt, is Hotjar. Maar wat is Hotjar precies en hoe kan het je helpen? Laten we dat eens nader bekijken.

Hotjar is een krachtige tool voor gedragsanalyse en gebruikersfeedback die je helpt te begrijpen hoe bezoekers met je website omgaan. Het biedt inzicht in wat gebruikers doen op je website, maar ook in wat ze niet doen, door middel van heatmaps, sessie-opnames, enquêtes en feedbackformulieren.

Heatmaps

Hotjar’s heatmap tool visualiseert gebruikersgedrag op je website. Het toont waar gebruikers klikken, hoe ver ze scrollen en wat ze wel of niet zien, zodat je kunt begrijpen hoe ze door je pagina’s navigeren. Dit kan je helpen om gebieden van je website te identificeren die verbetering behoeven.

Sessie-opnames

Met sessie-opnames kun je zien hoe individuele gebruikers door je website navigeren. Je kunt zien waar ze klikken, hoe ze scrollen en hoe ze met verschillende elementen op je pagina interageren. Dit kan je waardevolle inzichten geven in mogelijke gebruikersonvriendelijke aspecten van je website.

Enquêtes en feedbackformulieren

Hotjar biedt ook tools voor gebruikersfeedback, zoals enquêtes en feedbackformulieren. Deze kunnen je directe inzichten geven in wat gebruikers van je website vinden, en kunnen je helpen eventuele problemen te identificeren die niet duidelijk zijn uit gedragsgegevens alleen.

Hoe kan Hotjar helpen?

Door een beter begrip te krijgen van hoe gebruikers met je website omgaan, kan Hotjar je helpen bij het verbeteren van de gebruikerservaring en uiteindelijk bij het verhogen van conversies. Je kunt knelpunten identificeren, zoals pagina’s waar gebruikers vaak afhaken, en elementen op je website die niet de aandacht trekken die ze zouden moeten krijgen.

Bovendien kan Hotjar’s feedbacktool je helpen om rechtstreeks van je gebruikers te horen, wat onmisbaar is bij het maken van een website die aan hun behoeften voldoet.

Hotjar is een veelzijdige tool die een schat aan informatie biedt over hoe gebruikers je website ervaren. Of je nu de bruikbaarheid van je site wilt verbeteren, de gebruikerservaring wilt verbeteren of gewoon wilt begrijpen hoe bezoekers zich gedragen, Hotjar kan je de inzichten bieden die je nodig hebt om geïnformeerde beslissingen te nemen en je website te optimaliseren.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.