Het internet staat bol van nuttige informatie, inspirerende afbeeldingen en producten voor op ons wensenlijstje. Maar hoe houden we overzicht in de grote wirwar van websites met steeds vernieuwde content? Was er maar een digitaal prikbord. Een plek waar je inspiratie kunt bewaren én inspiratie op kunt doen. Dat bestaat! Je hebt ongetwijfeld van Pinterest gehoord… Maar wat is Pinterest nu precies?

Een plaatje zegt meer dan een praatje

Waar we ‘vroeger’ in de weer gingen met de schaar en een tube lijm of punaises, maken we nu mood boards op Pinterest. Niet alleen kun je op dit interactieve prikbord afbeeldingen bewaren en categoriseren in thema’s die jouw interesse hebben, je kunt ook andere pinners volgen, lid worden van groepsborden en reageren op een pin. Pinterest heeft dus een sociale functie, het is hét platform om visuele content te delen en inspiratie op te doen. Wat is Pinterest eigenlijk niet? Pinterest is een visuele variant op Google; je kunt gemakkelijk op zoek naar ideeën op jouw interessegebied. Alle informatie krijg je hapklaar voorgeschoteld. Handig, want een beeld zegt meer dan duizend woorden.

Wat is Pinterest voor ondernemers?

Door het sociale karakter is Pinterest een interactief platform waar veel betrokkenheid is. Dit maakt Pinterest ook voor ondernemers erg interessant. Het is een middel om (toekomstige) klanten aan jouw merk of bedrijf te binden. Ze zullen je account volgen en content repinnen. En dat betekent gratis marketing. Als je de visuele zoekmachine op de juiste manier gebruikt, kun je op korte termijn een groot publiek bereiken en kan de conversie op je blog of webshop aanzienlijk omhooggaan. Het visuele karakter van Pinterest nodigt mensen uit op zoek te gaan naar inspiratie, ideeën en productinformatie voordat zij tot aankoop overgaan, online of in de winkel. Dit maakt Pinterest een fantastische communicatietool voor ondernemers om leads en sales te genereren.

Sociaal platform wordt e-commerce tool

Iedere pin op Pinterest kan een verwijzing naar jouw blog of website betekenen. Dat betekent dat het voor jou als ondernemer verstandig is om gebruik te maken van Pinterest en een bedrijfsaccount aan te maken die bezoekers uitnodigt tot het volgen en delen van jouw content. Wij kunnen je helpen met het opzetten en beheren van een goed account, dat gevonden wordt door je doelgroep. Want, wat is Pinterest zonder volgers? Wil je met Pinterest meer omzet halen uit je webshop? Meer verkeer naar je blog of website? Ga aan de slag!

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.