De WordPress API, officieel bekend als de WordPress REST API, stelt ontwikkelaars in staat om met WordPress te communiceren via HTTP-verzoeken.

Dit maakt het mogelijk om WordPress-gegevens te creëren, te lezen, te updaten en te verwijderen op een gestandaardiseerde manier, wat integratie met externe applicaties en services mogelijk maakt.

WordPress REST API

  1. Gegevens ophalen: Je kunt inhoud ophalen zoals berichten, pagina’s, en media, wat handig is voor het tonen van WordPress-inhoud in externe applicaties of op andere websites via de REST API.
  2. Content beheren: Het stelt je in staat om berichten, pagina’s, en andere inhoudstypen te creëren, bewerken en verwijderen vanaf een externe locatie.
  3. Gebruikers interactie: Je kunt gebruikersinformatie beheren en interacties zoals reacties en gebruikersauthenticatie afhandelen.
  4. Integratie met externe software: De API maakt het eenvoudiger om WordPress te integreren met externe software en diensten, zoals mobiele apps, decoupled front-ends, of andere webtoepassingen.
  5. Plugin- en themafuncties: Ontwikkelaars kunnen hun eigen REST API-endpoints definiëren om unieke functies van hun thema’s of plugins toegankelijk te maken via de API.

In essentie opent de WordPress REST API een wereld van mogelijkheden voor het integreren van WordPress met de rest van het web en het bouwen van moderne, schaalbare webtoepassingen.

Postman

Hoe kun je de WordPress REST API uitlezen? Je kunt eenvoudig een gratis API koppeling maken met Postman.com.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.