Het wp-config.php bestand is een van de belangrijkste bestanden in een WordPress installatie.

Het bevat de basisconfiguratiegegevens van je WordPress-site, waaronder databaseverbindingen en verschillende andere instellingen.

Wat vind je in wp-config.php

  • Database-informatie: wp-config.php bevat de gegevens om verbinding te maken met de WordPress-database, zoals de databasenaam (DB_NAME), de gebruikersnaam (DB_USER), het wachtwoord (DB_PASSWORD), en de databasehost (DB_HOST).
  • Database-tekenset en collatie: Dit bepaalt hoe tekens in de database worden behandeld en opgeslagen.
  • Authenticatiesleutels en WordPress salts: Deze beveiligingssleutels (AUTH_KEY, SECURE_AUTH_KEY, LOGGED_IN_KEY, enz.) worden gebruikt om de beveiliging van cookies en wachtwoorden te verhogen.
  • WordPress database table prefix: De $table_prefix waarde wordt gebruikt om de standaard prefix van WordPress-databasetabellen te veranderen. Dit kan helpen bij het beveiligen van je website door SQL-injectieaanvallen moeilijker te maken.
  • Debugging-modus: Met de WP_DEBUG constante kun je de debugmodus in- of uitschakelen. Dit is handig voor het ontwikkelen en oplossen van problemen, omdat het foutmeldingen toont.
  • Automatische updates: Je kunt configureren of en hoe WordPress automatische updates uitvoert voor de core, plugins, thema’s, en vertalingen.
  • Specifieke paden en URL’s: Je kunt de locaties van de WordPress core bestanden en inhoudsmap (wp-content) aanpassen.

Het wp-config.php bestand is cruciaal voor de werking van je WordPress-site, en het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het bewerken ervan. Een fout in dit bestand kan je site onbereikbaar maken. Het is altijd raadzaam om een back-up van dit bestand te maken voordat je wijzigingen aanbrengt.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.