Het wp-config.php bestand is een van de belangrijkste bestanden in een WordPress website installatie. Het bevat de basis configuratiegegevens van je WordPress website, waaronder databaseverbindingen en verschillende andere instellingen.

WP-config.php

WP-config.phpWat vind je nu allemaal terug in dit bestand binnen je WordPress installatie? In willekeurige volgorde in ieder geval.

Database-informatie
wp-config.php bevat de gegevens om verbinding te maken met de WordPress-database, zoals de databasenaam (DB_NAME), de gebruikersnaam (DB_USER), het wachtwoord (DB_PASSWORD) en de databasehost (DB_HOST).

Database-tekenset en collatie
Dit bepaalt hoe tekens in de database worden behandeld en opgeslagen.

Authenticatiesleutels en WordPress salts
Deze beveiligingssleutels, zoals AUTH_KEY, SECURE_AUTH_KEY, LOGGED_IN_KEY, enzovoort, worden gebruikt om de beveiliging van cookies en wachtwoorden te verhogen.

WordPress database table prefix
De $table_prefix waarde wordt gebruikt om de standaard prefix van WordPress-databasetabellen te veranderen. Dit kan helpen bij het beveiligen van je website door SQL-injectieaanvallen moeilijker te maken.

Debugging-modus
Met de WP_DEBUG constante kun je de debugmodus in- of uitschakelen. Dit is handig voor het ontwikkelen en oplossen van problemen, omdat het foutmeldingen toont.

Automatische updates
Je kunt configureren of en hoe WordPress automatische updates uitvoert voor de core, plugins, thema’s en vertalingen.

Specifieke paden en URL’s
Je kunt de locaties van de WordPress core bestanden en inhoudsmap (wp-content) aanpassen.

Het wp-config.php bestand is cruciaal voor de werking van je WordPress-site, en het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het bewerken ervan. Een fout in dit bestand kan je site onbereikbaar maken. Het is altijd raadzaam om een back-up van dit bestand te maken voordat je wijzigingen aanbrengt.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.