In het vorige artikel lees je hoe je een custom favicon kunt maken. Maar hoe voeg je deze dan toe? Dat leggen we uit in dit artikel. Je hebt een Iphone of Ipad en de Safari browser hiervoor nodig, Chrome had vroeger de optie om dit ook te doen alleen deze is teruggebracht tot alleen een bookmark functie met favorieten websites.

Hoe voeg je een website toe als favoriete website aan het startscherm (homescreen) van je Iphone?

Het startscherm op je smartphone of tablet is niet alleen een plek waar je apps zich bevinden. Je kunt er ook snelkoppelingen naar websites toevoegen. Hier is hoe je een “app” voor elke website op je apparaat kunt maken, waardoor je snelkoppelingen direct vanaf je startscherm kunt openen.

Hoe werkt het?

  1. Open Safari op je Iphone of Ipad. Andere browsers, zoals Chrome, werken hiervoor niet.
  2. Navigeer naar de website die je wilt opslaan op je startscherm door de URL van de website waarvoor je een snelkoppeling wilt maken in te voeren. Zorg ervoor dat je de exacte pagina bezoekt die je via de snelkoppeling wilt openen. Tik op “Go” (Ga).
  3. Tik op de Deel-knop onderaan de pagina. Dit ziet eruit als een vierkant met een pijl die uit de bovenkant wijst.
  4. In de lijst met opties die verschijnt, scroll je naar beneden totdat je ‘Voeg toe aan startscherm’ ziet. Tik hierop. Het dialoogvenster ‘Voeg toe aan startscherm’ verschijnt.
  5. Kies een naam voor de website-snelkoppeling op je startscherm. Je ziet de link zodat je deze kunt bevestigen, evenals het favicon van de site dat zal verschijnen als het “app”-pictogram op je startscherm. Klik op ‘Toevoegen’ als je klaar bent. Safari wordt automatisch afgesloten en je wordt naar de locatie gebracht waar het pictogram zich bevindt op het startscherm van je iPhone of iPad.
  6. Tik nu gewoon op de nieuwe “app” of snelkoppeling op je startscherm en de website wordt geopend in zijn eigen navigatievenster, los van wat je open hebt in Safari.

Opmerking: als je ooit besluit dat je de website-snelkoppeling wilt verwijderen, kun je deze verwijderen zoals je elke andere app op je telefoon zou verwijderen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.