Hier lees je hoe je jouw WordPress website koppelt en verifieert via Google Search Console. Nu gaan we Google een extra zetje geven om je website zo snel mogelijk te indexeren.

Als eerste ga je weer naar Google Search Console. Bovenin zie je de onderstaande balk met daarin de url van jouw website. Klik in het tekstveld en voer een url in en sluit af met enter.

Google Search Console

Google Search Console zal nu bekijken of de pagina van je website bekend is bij Google. Het volgende scherm geeft hierover uitsluitsel. Of de pagina nu wel of niet geïndexeerd is, als je wijzigingen gemaakt hebt kun je altijd opnieuw een indexering aanvragen als een trigger voor Google dat er een aanpassing op je website gemaakt is.

ingediend bij

Houd er wel rekening mee dat je deze aanmelding in totaal maar tien keer per maand kunt uitvoeren. Het goede nieuws is dat je hier in principe als website-eigenaar maar één keer gebruik van maakt. Dit geldt alleen in de opstartfase van jouw domein. Als webdesigner die veel nieuwe websites lanceert zul je hier wel regelmatig tegenaan lopen.

Wij gebruiken deze functie ook bij het publiceren van een nieuwe of aangepaste blog om deze zo snel mogelijk in de Google index te krijgen.