Website indexeren met Google Search Console

Het optimaliseren van je WordPress website voor zoekmachines is belangrijk om zichtbaarheid en organisch verkeer te verhogen. Een essentiële stap in dit proces is het verifiëren en indexeren van je website via Google Search Console. In dit artikel leggen we uit hoe je je WordPress website kunt koppelen, verifiëren en snel kunt laten indexeren door Google.

Stap 1: Ga naar Google Search Console

Navigeer naar Google Search Console om te beginnen. Hier zie je bovenin een balk waar je de URL van jouw website kunt invoeren. Voer de URL van je website in dit tekstveld in en druk op enter.

URL indexeren GSC

Stap 2: Website verifiëren

Google Search Console zal nu de ingevoerde pagina analyseren om te zien of deze al bekend is bij Google. Het systeem geeft op het volgende scherm aan of de pagina al dan niet geïndexeerd is.

Indexering aanvragen

Zelfs als de pagina al geïndexeerd is, kun je, na het aanbrengen van wijzigingen, een herindexering aanvragen. Dit dient als een signaal aan Google dat er updates op de website zijn gemaakt.

Stap 3: Indexering aanvragen

Het is belangrijk om te weten dat je deze aanmelding slechts tien keer per maand kunt uitvoeren. Over het algemeen heeft een website-eigenaar dit slechts één keer nodig, voornamelijk tijdens de opstartfase van een domein. Echter, als je een webdesigner bent die vaak nieuwe websites lanceert, zul je hier waarschijnlijk regelmatig mee te maken krijgen.

Bij het publiceren van een nieuwe blogpost of het aanpassen van een bestaande, gebruiken we deze functie ook om ervoor te zorgen dat de content zo snel mogelijk in de Google index wordt opgenomen. De RankMath SEO plugin voor WordPress  heeft standaard functionaliteit om een pagina of bericht automatisch in te dienen bij de Google index.

Aanvullende tips Google Search Console

  • Kwaliteitscontent: Publiceer regelmatig hoogwaardige content om je website up-to-date en relevant te houden.
  • SEO-optimalisatie: Zorg ervoor dat je website en content zijn geoptimaliseerd voor zoekmachines, gebruik makend van relevante keywords, meta-tags en alt-attributen voor afbeeldingen.
  • Mobielvriendelijkheid: Een mobielvriendelijke website heeft een betere kans om hoger te scoren in de zoekresultaten van Google.

Een snelle indexering betekent dat je nieuwe of bijgewerkte content sneller door gebruikers kan worden gevonden via Google, wat kan leiden tot meer verkeer en betere zichtbaarheid. Het is vooral belangrijk voor websites die regelmatig nieuwe content publiceren of bestaande content bijwerken.

Het goed gebruiken van Google Search Console om je WordPress website te indexeren is een essentiële stap voor website-eigenaren en webdesigners om de online zichtbaarheid te verbeteren. Door dit platform optimaal te gebruiken, zorg je ervoor dat je website en content op de radar van Google staan en zo snel mogelijk door gebruikers gevonden worden. Onthoud, regelmatige updates door WordPress onderhoud en optimalisaties zijn sleutel tot blijvend succes in de online wereld.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.