Widget toevoegen in het Avada thema?

Het Avada-thema is een van de populairste WordPress thema’s. Als je een aangepaste widget of content direct na de header van je Avada-thema wilt toevoegen, kun je dit eenvoudig doen door een actie hook te gebruiken. Hier is een stapsgewijze handleiding om dit te bereiken:

1. Maak een back-up van je website

Voordat je wijzigingen aanbrengt in je thema, is het altijd aan te raden om een volledige back-up van je website te maken. Dit zorgt ervoor dat je terug kunt gaan naar de vorige versie van je site als er iets misgaat.

2. Kies de plek voor de code

Je hebt twee keuzes om de code toe te voegen:

Direct in het functions.php bestand van je (child) thema.
Met behulp van een plug-in zoals “Code Snippets”, waarmee je stukjes PHP-code aan je WordPress-site kunt toevoegen zonder het thema zelf te bewerken.

Voor de meeste gebruikers is de Code Snippets plug-in een veiligere keuze, omdat je hiermee wijzigingen kunt ongedaan maken zonder toegang tot de server of bestanden.

3. De code toevoegen

Voeg de volgende code toe:

add_action( 'avada_after_header_wrapper', 'avada_add_banner' );
function avada_add_banner() {
echo do_shortcode('[shortcodeaanpassen]');
}

Zorg ervoor dat je [shortcodeaanpassen] vervangt door de daadwerkelijke shortcode van de widget of content die je wilt toevoegen.

4. Opslaan en controleren

Nadat je de code hebt toegevoegd, sla je wijzigingen op en bekijk je je website. De widget of content zou nu direct na de header moeten verschijnen.

Het toevoegen van een widget na de header in het Avada-thema is vrij eenvoudig als je weet welke actie-hook je moet gebruiken. Door bovenstaande stappen te volgen, kun je gemakkelijk een aangepaste widget of content aan je Avada-website toevoegen. Zorg er altijd voor dat je wijzigingen test op een ontwikkelings- of staging-site voordat je ze op je live site toepast.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.