Je bent hard bezig met het bouwen van een webshop en je bent erachter gekomen dat alle producten onder elkaar geen optie is. Daarom heeft WooCommerce de optie om categorieën te maken voor je producten. Dit doe je in een paar stappen.

WooCommerce productcategorie toevoegen

Hoe voeg je een categorie toe in je WooCommerce webshop? Hieronder vind je alle stappen die je moet volgen voor het toevoegen.

  1. Log in op je website via www.websitenaam/wp-admin
  2. Ga links in het menu naar het kopje producten -> categorieënProductcategorie toevoegen
  3. Op dit scherm zie je rechts de bestaande categorieën en links is er de mogelijkheid om extra categorieën toe te voegen
  4. Voer een naam voor de nieuwe productcategorie in
  5. Voer een slug in (dit veld kan je ook leeg laten, dan wordt dit automatisch gevuld bij het publiceren van de productcategorie)
  6. Kies eventueel voor de optie om een hoofdcategorie te kiezen. Dan wordt de categorie die je nu aan het maken bent een sub-categorie. Als je dus wilt dat de productcategorie die je nu aanmaakt een subcategorie wordt van een bestaande categorie kies je hier de hoofdcategorie waar jouw subcategorie onder gaat vallen.
  7. Voer eventueel een omschrijving in als je WordPress thema die mogelijkheid biedt. Dit is in ieder geval aan te raden voor de vindbaarheid van je productcategorie.
  8. Klik op de knop “Voeg nieuwe categorie toe”

De categorie is aangemaakt.

Productcategorie toevoegen aan het menu

Benieuw hoe je deze nieuw aangemaakte productcategorieën toevoegt aan het menu? Lees dan hier verder. Dit gebeurt namelijk niet automatisch.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.