De favicon is een deel van de identiteit van je website, een verlengstuk van je huisstijl eigenlijk. Het is een klein icoontje dat geassocieerd wordt met je website. Het wordt weergegeven in de paginatitel in het tabblad van je browser. Als iemand jouw website toevoegt aan zijn of haar favorieten wordt daarbij ook je favicon getoond.

WordPress favicon aanpassen

Veel mensen laten de standaard favicon staan in hun WordPress website, of deze wordt overgenomen van een premium thema dat geïnstalleerd wordt. Pas het aan en geef je website een persoonlijke touch.

Je kunt ervoor kiezen zelf een favicon te maken met bijvoorbeeld Adobe Photoshop, of je gebruikt een gratis online favicon creator. Tegenwoordig kun je ook gewoon gebruik maken van een png- of jpg-bestand dat je invoegt in de WordPress customizer, hiervoor zou je bijvoorbeeld een onderdeel uit je logo kunnen gebruiken. Hoe voeg je die favicon dan in?

Favicon aanpassen in WordPress

Als je ingelogd bent in het dashboard van je website ga je naar:

  • Weergave
  • Klik op je op Customizer
  • Onder Site identiteit kun je een afbeelding selecteren. Deze moet vierkant zijn en minimaal 512 pixels breed en hoog zijn.

Deze customizer opties zijn niet altijd nodig voor het instellen van een favicon. Veel premium thema’s hebben de mogelijkheid om via de thema-opties een eigen favicon te kiezen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.