Een WordPress post type is een manier om verschillende soorten content te onderscheiden en te beheren binnen een WordPress website. WordPress maakt gebruik van verschillende contenttypes, en elk daarvan heeft specifieke kenmerken en doeleinden. Dit concept maakt het makkelijker voor gebruikers om verschillende soorten informatie te organiseren en te presenteren op hun website.

Post types in WordPress

Standaard post types

WordPress biedt een aantal ingebouwde post types die de meeste basisbehoeften van een contentbeheersysteem dekken. De belangrijkste standaard post types zijn:

  • Berichten (Posts): Dit zijn de reguliere blogberichten. Ze worden vaak chronologisch weergegeven en kunnen worden gecategoriseerd en getagd.
  • Pagina’s (Pages): Dit zijn bedoeld voor statische content zoals ‘Over ons’, ‘Contact’, enz. Pagina’s ondersteunen geen tags of categorieën en worden niet chronologisch weergegeven.
  • Bijlagen (Attachments): Dit type vertegenwoordigt media die zijn geüpload in berichten en pagina’s, zoals afbeeldingen, video’s, of documenten.
  • Revisies (Revisions): Dit zijn automatisch opgeslagen versies van berichten en pagina’s tijdens het bewerkingsproces.
  • Navigatiemenu-items (Nav Menus): Deze vertegenwoordigen de items die je in de navigatiemenu’s van je website gebruikt.

Aangepaste post types

Naast de standaard post types, stelt WordPress ontwikkelaars in staat om aangepaste post types te creëren. Deze zijn handig voor het toevoegen van content die niet past binnen de standaard post types. Bijvoorbeeld:

   • Een onroerend goed website kan een aangepast post type ‘Eigendommen’ hebben voor het vermelden van huizen en appartementen.
   • Een evenementenwebsite kan een aangepast post type ‘Evenementen’ hebben voor het beheren van aankomende evenementen.

Aangepaste post types kunnen volledig worden aangepast en uitgebreid met aangepaste velden en taxonomieën, wat ze extreem krachtig maakt voor het beheren van specifieke contenttypes.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.