WordPress thema verwijderen

Als WordPress specialist raden wij altijd aan om ongebruikte thema’s van je website te verwijderen. Dit is belangrijk voor de beveiliging en snelheid van je site, omdat oude thema’s kwetsbaar kunnen zijn voor aanvallen en onnodige ruimte innemen. Het verwijderen van ongebruikte thema’s in WordPress is een relatief eenvoudig proces. Hier zijn de stappen die je moet volgen. Hier is hoe je dat doet in een paar eenvoudige stappen:

Eerst moet je inloggen op het dashboard van je WordPress website. Ga naar het menu aan de linkerzijde en klik op ‘Weergave’ en dan op ‘Thema’s’. Hier zie je een overzicht van alle geïnstalleerde thema’s op je website. Beweeg de muis over het thema dat je wilt verwijderen. Je zult een knop zien met de tekst ‘Thema Details’. Klik hierop, en er opent zich een nieuw venster met meer informatie over dat specifieke thema. In de rechterbenedenhoek van dit venster vind je de knop ‘Verwijderen’.

Verwijder themaKlik op ‘Verwijderen’ en er verschijnt een pop-up ter bevestiging dat je het thema echt wilt verwijderen. Bevestig je keuze door nogmaals op ‘Verwijderen’ te klikken. WordPress zal nu het thema verwijderen.

Herhaal dit proces voor elk thema dat je niet langer gebruikt. Zorg ervoor dat je altijd ten minste één thema actief houdt (dit zal meestal je huidige thema zijn), en dat je een back-up hebt van je site voordat je thema’s gaat verwijderen, voor het geval er iets misgaat.

WordPress beveiliging verbeteren

Door regelmatig ongebruikte thema’s te verwijderen, houd je je WordPress-site veilig en efficiënt. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om je website te onderhouden en te optimaliseren.

Door ongebruikte thema’s te verwijderen, help je de beveiliging te verbeteren en de laadtijden van je website te verkorten, aangezien er minder items zijn om te onderhouden en te laden. Het is ook een goede gewoonte om je WordPress omgeving opgeruimd en georganiseerd te houden.

Let wel op dat je nog één standaard thema laat staan. Mocht er iets mis gaan met je website thema dan heb je een standaard thema nodig om op terug te vallen en in je website te komen.

Uitleg video WordPress thema verwijderen

In deze video leggen we je uit hoe je ongebruikte thema’s kunt verwijderen van de website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.