Wat is een WordPress thema

Een WordPress thema bestaat uit een verzameling bestanden die samen het uiterlijk en de lay-out van je website bepalen. Deze bestanden omvatten zaken als de header, footer, hoofdpagina, en andere elementen die samen de visuele presentatie van je site vormen. Er zijn duizenden thema’s beschikbaar, variĆ«rend van eenvoudige ontwerpen tot complexe en veelzijdige layouts.

Gratis thema’s in WordPress

Om thema’s te vinden in WordPress, log je eerst in op je WordPress dashboard. Aan de linkerkant vind je een menu; beweeg je muis over de optie ‘Weergave’ en klik vervolgens op ‘Thema’s’. Hier krijg je toegang tot een bibliotheek van beschikbare gratis thema’s die je direct kunt installeren en activeren. Je kunt ook zoeken naar specifieke thema’s op basis van trefwoorden of filters.

WordPress thema

Wat zijn betaalde WordPress thema’s?

Naast de gratis thema’s zijn er ook betaalde, of ‘premium’, thema’s. Deze worden vaak aangeboden door externe ontwikkelaars en kunnen worden gekocht op hun websites.

Betaalde thema’s bieden vaak extra functionaliteiten, betere ondersteuning, en meer aanpassingsmogelijkheden. Na aankoop kun je het thema downloaden en vervolgens uploaden naar je WordPress-site via de optie ‘Nieuw thema toevoegen’ in het thema-menu of via FTP.

Voordelen van betaalde WordPress thema’s

  1. Geavanceerde functies: Betaalde thema’s hebben vaak geavanceerde functionaliteiten die niet beschikbaar zijn in gratis thema’s. Dit kan variĆ«ren van ingebouwde SEO-tools tot aanpasbare layout-opties.
  2. Ondersteuning: Bij een betaald thema krijg je vaak toegang tot professionele ondersteuning van de ontwikkelaars. Dit is handig als je tegen technische problemen aanloopt als WordPress agency of specifieke vragen hebt over het WordPress thema.
  3. Regelmatige updates: Betaalde thema’s worden regelmatig bijgewerkt om compatibiliteit met de nieuwste versie van WordPress te garanderen en om nieuwe functies en beveiligingsupdates te implementeren.
  4. Aanpassingsmogelijkheden: Met betaalde thema’s kun je vaak veel meer aspecten van je website naar wens aanpassen, waardoor je een uniekere en professionelere uitstraling krijgt.

WordPress thema

Bij het kiezen van een WordPress thema, moet je in ieder geval rekening houden met verschillende factoren:

  1. Doel van je website: Bepaal wat het doel is van je website. Is het een blog, een e-commerce site, een portfolio, of iets anders? Verschillende thema’s zijn geoptimaliseerd voor verschillende soorten websites.
  2. Responsiviteit: Zorg ervoor dat het thema responsive is, wat betekent dat het goed werkt op zowel mobiele apparaten als desktops.
  3. Snelheid en SEO: Een goed thema moet geoptimaliseerd zijn voor snelheid en zoekmachineoptimalisatie (SEO).
  4. Aanpassingsgemak: Kies een thema dat eenvoudig aan te passen is, zodat je het kunt afstemmen op je specifieke behoeften zonder te veel technische kennis te hoeven hebben. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Avada thema of voor Elementor als pagebuilder.
  5. Beoordelingen en reviews: Lees beoordelingen en ervaringen van andere gebruikers om te zien hoe tevreden zij zijn met het thema en de ondersteuning.

Door deze punten mee te nemen in je keuzes, kun je een WordPress thema kiezen dat het beste past bij jouw behoeften en de uitstraling van je website verbetert.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.