Hoe kun je met abonnementen gaan werken in je webshop?

Abonnementen zijn een belangrijk onderdeel van een website, vooral als het gaat om blogs, nieuwsbrieven of online magazines. WordPress biedt verschillende opties voor abonnementen, waaronder plugins en functies die beschikbaar zijn in de kern van WordPress.

Hieronder vind je een overzicht van hoe je abonnementen kunt instellen op je WordPress-website.

  1. Gebruik de standaard WordPress-abonnementenfunctie

WordPress biedt standaard een abonnementenfunctie waarmee gebruikers zich kunnen abonneren op je blog of nieuwsbrief via e-mail. Je kunt deze functie activeren via het WordPress-dashboard onder Instellingen > Lezen.

Je hebt twee opties voor abonnementen: volledige inhoud of een samenvatting van de inhoud. Je kunt ook de stijl van het abonnementenformulier aanpassen door een aangepaste tekst en kleuren te kiezen.

  1. Gebruik een plugin voor abonnementen

Er zijn verschillende plugins voor WordPress beschikbaar waarmee je geavanceerde abonnementsfuncties kunt toevoegen aan je website. Hieronder volgen enkele populaire opties:

  • MailChimp for WordPress: deze plugin integreert MailChimp met WordPress, waardoor je geavanceerde abonnementsformulieren en e-mailmarketingfuncties kunt toevoegen aan je website.
  • Jetpack: Jetpack is een populaire WordPress-plugin die verschillende functies bevat, waaronder abonnementen op je website via e-mail.
  • Subscribe to Comments Reloaded: deze plugin maakt het mogelijk voor gebruikers om zich te abonneren op opmerkingen op je blog. Ze ontvangen een e-mailmelding wanneer er nieuwe opmerkingen zijn geplaatst.
  1. Voeg een abonnementsformulier toe aan je website

Je kunt ook een aangepast abonnementsformulier toevoegen aan je WordPress-website. Dit kan worden gedaan via een plugin of handmatig met behulp van HTML-code.

Zorg ervoor dat je het abonnementsformulier op een strategische plek op je website plaatst, zoals op de startpagina, de zijbalk of op de pagina met blogberichten.

Conclusie

Abonnementen zijn een belangrijk onderdeel van een website, vooral als het gaat om blogs, nieuwsbrieven of online magazines. WordPress biedt verschillende opties voor abonnementen, waaronder plugins en functies die beschikbaar zijn in de kern van WordPress. Door gebruik te maken van de standaard WordPress-abonnementenfunctie, een plugin voor abonnementen of een aangepast abonnementsformulier kun je abonnementen toevoegen aan je WordPress-website. Door abonnementen toe te voegen, kun je je bezoekers en lezers beter betrekken bij je website en waardevolle inhoud blijven leveren.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.