LearnDash is een populair Learning Management System (LMS) plug-in voor WordPress, ontworpen om gebruikers in staat te stellen online cursussen te creëren, te beheren en te verkopen. Het is een krachtige tool die veel functies biedt voor een e-learning in WordPress en wordt gebruikt door zowel individuele docenten als grote organisaties.Learndash Logo

Wat is LearnDash?

 1. Cursusontwikkeling: Met LearnDash kun je uitgebreide cursussen maken met lessen, onderwerpen, quizzen, en opdrachten.
 2. Drag-and-Drop cursusbouwer: Hiermee kun je eenvoudig cursusmateriaal organiseren en structureren. In principe is LearnDash te gebruiken met iedere pagebuilder die je WordPress website gebruikt maar ons advies is de standaard Gutenberg editor te gebruiken om je online trainingen het licht en snel te houden.
 3. Quizzen en tests: LearnDash biedt geavanceerde quizfunctionaliteiten met verschillende vraagtypen, timing, en scoremethoden.
 4. Drip-Feed content: Dit stelt je in staat om cursusinhoud geleidelijk vrij te geven op basis van een schema. Of op basis van afgeronde hoofdstukken bijvoorbeeld.
 5. Certificaten en badges: Je kunt certificaten en badges toekennen aan deelnemers die cursussen of bepaalde prestaties voltooien.
 6. Gebruikersregistratie en management: Beheert de inschrijving van gebruikers en hun voortgang door de cursus.
 7. Verkoop: Integreert met WooCommerce en andere e-commerce plug-ins om cursussen te verkopen.
 8. Rapportage en analytics: Biedt gedetailleerde rapporten over gebruikersvoortgang, quizresultaten, en cursusstatistieken.
 9. Mobiele compatibiliteit: Cursussen zijn toegankelijk op verschillende apparaten, waaronder mobiele telefoons en tablets.
 10. Uitstekende integratie met derde Partijen: Werkt samen met andere WordPress plug-ins en tools zoals bbPress, BuddyPress, Stripe, en PayPal.

Cursus learndash voorbeeld Miljuschka

Wie gebruiken er LearnDash?

 • Educatieve instellingen: Aanbieden van een online cursus in WordPress en online trainingen.
 • Bedrijfstraining: Onboarding en voortdurende opleiding van medewerkers.
 • Onafhankelijke instructeurs: Experts die hun kennis willen delen.

Installatie en gebruik van LearnDash

LearnDash wordt geïnstalleerd als een plug-in op een WordPress-site. Na installatie kun je cursussen maken en beheren via het WordPress dashboard. Het vereist een eenmalige aankoop, met de optie voor jaarlijkse vernieuwing voor ondersteuning en updates. LearnDash is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke oplossing voor iedereen die op zoek is naar het creëren van een professioneel en effectief online leerplatform met WordPress.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.