Het maken van een begrippenlijst in WordPress is een effectieve manier om je lezers uitgebreide informatie te bieden over specifieke termen, concepten of jargon gerelateerd aan je niche of industrie.

Begrippenlijst maken

Een goed georganiseerde begrippenlijst kan de gebruiksvriendelijkheid van je website verbeteren, helpen bij SEO, en je positioneren als een autoriteit in je vakgebied

Begrippenlijst WordPress plugin

Er zijn verschillende plugins beschikbaar die het proces van het maken van een begrippenlijst vereenvoudigen. Plugins zoals ‘CM Tooltip Glossary’ of ‘Encyclopedia / Glossary / Wiki’ bieden functies voor het automatisch aanmaken van links naar begrippenlijstitems vanuit je posts, het tonen van definities bij hover-over, en meer. Zoek in de WordPress plugin directory naar een begrippenlijst plugin, installeer en activeer deze, en volg de instructies voor het instellen.

Ook kun je bijvoorbeeld deze betaalde plugin gebruiken: https://codecanyon.net/item/wp-glossary-encyclopedia-lexicon-knowledge-base-wiki-dictionary/16101768

Begrippenlijst maken WordPress

Begrippenlijst zonder plugin

Als je liever geen WordPress plugin gebruikt, kun je een begrippenlijst handmatig opzetten door een nieuwe pagina of bericht te maken en je termen met definities daar te lijsten.

Gebruik de ‘Heading’ formaten voor termen en de ‘Paragraph’ formaten voor definities voor een duidelijke structuur. Voor een uitgebreide begrippenlijst kun je elke term als een aparte post aanmaken en deze categoriseren onder een ‘Begrippenlijst’ categorie.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.