Een WordPress-plugin is een stuk software dat je (gratis) kunt toevoegen aan je WordPress website om de functionaliteit ervan uit te breiden. Plugins zijn ontworpen om specifieke functies toe te voegen of bestaande functies te verbeteren zonder dat je de core code van je site hoeft aan te passen. Dit maakt plugins uitermate geschikt voor gebruikers zonder programmeerkennis die toch complexe functies aan hun website willen toevoegen.

Plugins Wordpress

WordPress plugins

Met plugins kun je een breed scala aan taken uitvoeren, zoals het verbeteren van de SEO met een WordPress plugin als RankMath of Yoast, het toevoegen van contactformulieren met Gravity Forms, het creëren van WooCommerce webshops, het optimaliseren van de snelheid van je website, en het beveiligen tegen hackers. Er is een plugin beschikbaar voor bijna elke behoefte die een website eigenaar kan hebben. Dit maakt WordPress veelzijdig en aanpasbaar aan de specifieke eisen van bijna elk type website.

Waar vind je WordPress plugins?

Plugins kun je vinden en installeren via het WordPress dashboard onder het menu ‘Plugins’ en dan ‘Nieuwe toevoegen’. Hier kun je zoeken naar plugins op basis van wat je nodig hebt.

Daarnaast zijn er ook externe websites zoals CodeCanyon en de ontwikkelaarswebsites van specifieke plugins waar je plugins kunt kopen of downloaden. Het is belangrijk om te controleren of een plugin goed wordt onderhouden en compatibel is met jouw versie van WordPress voordat je deze installeert.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.