BTW check Nederland

Binnen WooCommerce heb je de mogelijkheid om met een extra premium plugin een check op een ingevoerd btw-nummer uit te voeren en op basis hiervan geen btw over een bestelling te rekenen. Dit geldt alleen voor bestellingen uit het buitenland. Je verlegt de BTW dan naar het land waar jouw klant vandaan komt in je webshop.

BTW check webshop

Na installatie krijg je in de checkout een extra veld waar je een btw-nummer in kan voeren. Je kunt ervoor kiezen om de optie wel of niet in je thuisland te tonen, dus bijvoorbeeld niet in Nederland als jouw webshop in Nederland gevestigd is.

EU VAT Number WooCommerce

EU VAT NumberDe plugin die je kunt gebruiken heet EU VAT Number en is beschikbaar via WooCommerce, kost ongeveer 29 dollar per jaar.

Bestel de plugin

Europees BTW nummer

Een Europees btw-nummer, ook wel bekend als een BTW-identificatienummer of btw-nummer, is een unieke code die wordt gebruikt om bedrijven binnen de Europese Unie (EU) te identificeren voor doeleinden van de belasting over de toegevoegde waarde (btw). Dit nummer is essentieel voor bedrijven die handel drijven met andere bedrijven binnen de EU, omdat het hen in staat stelt btw te verrekenen op een manier die erkend wordt door de belastingautoriteiten in alle EU-lidstaten.

Het formaat van het btw-nummer verschilt per land, maar het begint gewoonlijk met de ISO-code van het land gevolgd door een unieke reeks cijfers (en soms letters). Bijvoorbeeld, in Nederland begint het btw-nummer met “NL”, gevolgd door 9 cijfers, de letter ‘B’ en nog 2 cijfers (bijvoorbeeld NL123456789B01).

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.