WooCommerce is een flexibele, open-source e-commerce WordPress plugin die naadloos integreert met WordPress, een van de meest populaire websitebouwplatforms.

WooCommerceDe WooCommerce plugin transformeert een standaard WordPress website in een volwaardige e-commerce winkel, waarmee gebruikers fysieke en digitale producten of diensten online kunnen verkopen. Hieronder vind je een beschrijving van de mogelijkheden en functies:

WordPress webshop met WooCommerce

Een van de belangrijkste kenmerken van WooCommerce is de flexibiliteit: gebruikers kunnen fysieke en digitale goederen verkopen, online trainingen verkopen en variërende verzendopties en belastinginstellingen beheren, diverse betalingsgateways integreren, en meer. Het biedt ook uitgebreide mogelijkheden voor het aanpassen van je winkel met thema’s en add-ons, waardoor het een veelzijdige keuze is voor bedrijven van alle groottes.

WooCommerce basis functies

  • Productbeheer: Beheer een breed scala aan verschillende soorten producten, inclusief fysieke goederen, digitale downloads, en zelfs affiliate producten.
  • Voorraadbeheer: Houd de voorraad van producten bij, beheer backorders, en ontvang meldingen over lage voorraadniveaus.
  • Betalingsopties: Integreer met diverse betalingsgateways zoals Mollie, PayPal, Stripe, en creditcardverwerkers voor eenvoudige betalingstransacties.
  • Verzendopties: Configureer verzendmethoden en -tarieven, waaronder flat rate, gratis verzending, en real-time berekeningen.
  • Belastingconfiguratie: Stel belastingtarieven in op basis van locaties, producttypen, en klantstatus.

Extra WooCommerce functionaliteiten

  • Aanpasbare checkout: Pas de checkout-ervaring aan, van winkelwagentjes tot betaalprocessen. Je kunt dit met behulp van CSS doen en de WordPress block editor of bijvoorbeeld de Funnelkit plugin hiervoor gebruiken.
  • Klantaccounts en gast afrekenen: Bied opties voor klantaccounts voor een vlottere aankoopervaring of laat klanten afrekenen als gast.
  • Orderbeheer: Houd bestellingen bij, beheer de orderstatus, en update klanten over de voortgang van hun bestelling.
  • Coupons en kortingen: Creëer verschillende soorten kortingsbonnen en promoties om klanten aan te trekken en de verkoop te stimuleren.

WooCommerce plugin voor WordPress

Graag zetten we nog een keer op een rij wat een veelzijdige plugin de WooCommerce plugin in. Met alleen deze plugin kun je al een basis webshop starten in een WordPress website.

WooCommerce zet een standaard WordPress website om in een volledige online winkel, waardoor gebruikers producten kunnen verkopen, betalingen kunnen accepteren, voorraad kunnen beheren, en verzendopties kunnen instellen. Alles wat er gewenst is in een webshop.

Eén van de grote krachten van WooCommerce is de aanpasbaarheid. Met duizenden WordPress thema’s en add-ons in de vorm van plugins en code snippets, zowel gratis als betaald, kun je extra functies toevoegen en het uiterlijk van je winkel volledig aanpassen.

Als een van de meest populaire e-commerce platforms, heeft WooCommerce een grote en actieve gemeenschap gecombineerd met developers die bekend zijn met PHP en WordPress. Er zijn tal van bronnen, forums, en gidsen beschikbaar voor ondersteuning en advies.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.