Om cronjobs uit te schakelen in WordPress via het bestand wp-config.php, moet je een specifieke regel code toevoegen aan dit configuratiebestand. Het uitschakelen van de standaard cronjobs kan een behoorlijke verbetering van de performance van je server geven. Vergeet niet om de servercron dan wel in te stellen. Bij een hostingpartij als Kinsta is dit heel eenvoudig via het hosting controlepaneel in te regelen bijvoorbeeld.

Cronjobs uitschakelen in WordPress

Deze stap deactiveert de WP-Cron, de ingebouwde taakplanner van WordPress, die standaard bij elke paginabezoek wordt uitgevoerd. Hier is hoe je dit doet:

  1. Open het wp-config.php bestand: Dit bestand bevindt zich in de hoofdmap van je WordPress installatie.
  2. Voeg de volgende regel code toe: Plaats de volgende regel ergens boven de regel die zegt /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */.
  3. De code die je moet toevoegen is: define(‘DISABLE_WP_CRON’, true);
  4. Nadat je de regel hebt toegevoegd, sla het wp-config.php bestand op.

Dit zal de automatische WP-Cron deactiveren.

Het is belangrijk te vertellen dat, hoewel dit kan helpen bij het verbeteren van de prestaties voor bepaalde websites, het ook betekent dat geplande taken zoals het publiceren van vooraf geplande berichten of het uitvoeren van automatische updates niet langer automatisch worden uitgevoerd.

Als alternatief kun je een systeemcron (echte cronjob) op je server instellen, zoals in de intro al aangehaald, om wp-cron.php periodiek uit te voeren. Dit kan de serverbelasting verminderen door de frequentie van cron-taken te beperken en ze alleen uit te voeren op het geplande tijdstip, in plaats van bij elk bezoek aan de website.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.