Fonts laden en snelheid van een website

Een vaak over het hoofd gezien aspect van website optimalisatie is het gebruik van lettertypen. Verschillende fonts en ingeladen gewichten vereisen afzonderlijke netwerkaanvragen, wat de laadtijd van een website kan vertragen.

Fonts en gewichten

Een eenvoudige maar effectieve manier om de laadtijd te verbeteren, is door alle lettertypen in de thema-instellingen op hetzelfde lettertype en hetzelfde gewicht in te stellen. Dit vermindert het aantal netwerkaanvragen en versnelt de laadtijd. Check dit in ieder geval bij een website waar je de snelheid wilt verbeteren. Een kleine aanpassing met grote gevolgen!

Fonts laden

Het optimaliseren van de laadtijd van je website is een lastige taak die aandacht vereist voor verschillende aspecten, van afbeeldingen en scripts tot lettertypen.

Lettertype sneller inladen

Door een uniform lettertype en gewicht in te stellen in de thema-instellingen, kun je een aanzienlijke verbetering van de laadtijd bereiken, wat resulteert in een betere gebruikerservaring en mogelijk hogere SEO-rankings.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.