Het testen van de spam score van e-mails: een noodzakelijke stap voor optimale e-mail deliverability

Het bereiken van de inbox van de ontvanger is cruciaal voor het succes van e-mailcommunicatie, vooral voor bedrijven. Helaas belanden e-mails soms in de spambox, wat vaak een resultaat is van verkeerd geconfigureerde instellingen van de hosting. Een hulpmiddel als Mail-Tester kan helpen bij het identificeren en oplossen van deze problemen, om zo de deliverability van e-mails te verhogen.

Hoe werkt mail-tester?

Mail-Tester is een online tool die de spam score van e-mails test. Het proces is vrij eenvoudig:

  1. Ga naar Mail-Tester.
  2. Log in op jouw mailbox en stuur een e-mail naar het getoonde e-mailadres op de website. Dit adres verandert bij elke refresh.
  3. Na het versturen van de e-mail klik je op ‘Check hier vervolgens je score’.
  4. Bekijk de verbeterpunten die aangegeven worden om jouw e-mail spam score te optimaliseren.

Delen van de resultaten

Na de analyse kun je de resultaten eenvoudig delen met je hostingbedrijf of webbouwer door de URL onderaan de uitslag te kopiëren. Dit maakt het gemakkelijker om eventuele problemen op te lossen die de levering van je e-mails kunnen beïnvloeden.

Waarom is het belangrijk?

Het testen van de spam score is essentieel om te voorkomen dat jouw e-mails als spam worden gemarkeerd. E-mails die in de spambox belanden, bereiken hun beoogde ontvangers niet, wat kan leiden tot gemiste kansen en verlies van potentiële klanten. Bovendien kan het regelmatig versturen van e-mails die als spam worden beschouwd, de reputatie van jouw domein schaden.

Proactief problemen oplossen

Als uit de analyse blijkt dat jouw e-mails een hoge kans hebben om als spam te worden beschouwd, is het belangrijk om proactief maatregelen te nemen om deze problemen op te lossen. Dit kan inhouden het aanpassen van de e-mailinhoud, het wijzigen van de e-mailinstellingen, of het verbeteren van de configuratie van de hosting.

Aanbevolen praktijken

Het volgen van aanbevolen e-mailpraktijken is eveneens belangrijk voor het verbeteren van de e-mail deliverability. Dit omvat het verkrijgen van toestemming voordat je e-mails verstuurt, het vermijden van misleidende onderwerpregels en het bieden van een duidelijke optie om uit te schrijven.

Conclusie

Het regelmatig testen van de spam score van jouw e-mails met tools zoals Mail-Tester is een cruciale stap om te zorgen dat jouw berichten de inbox van de ontvangers bereiken. Door aandacht te besteden aan de verbeterpunten en aanbevolen e-mailpraktijken te volgen, kun je de deliverability van je e-mails optimaliseren en de communicatie met je klanten verbeteren.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.