In WooCommerce, dat is gebouwd op het WordPress platform, wordt standaard het e-mailadres van de klant gebruikt als de gebruikersnaam bij het aanmaken van een account. Dit is gedaan om het registratieproces te vereenvoudigen en om te zorgen dat gebruikersnamen uniek zijn. Hier is hoe dit werkt en waarom het nuttig is:

E-mailadres als gebruikersnaam

  1. Account aanmaken: Wanneer een klant een bestelling plaatst en kiest om een account aan te maken, vraagt WooCommerce om een e-mailadres en wachtwoord. Dit is wel afhankelijk van de instellingen van WooCommerce, je kunt er ook voor kiezen om alles automatisch te laten genereren.
  2. E-mail als gebruikersnaam: Het systeem gebruikt automatisch het opgegeven e-mailadres als de gebruikersnaam voor het nieuwe account.
  3. Inloggen: Klanten loggen in de toekomst in met hun e-mailadres en wachtwoord.

Voordelen van e-mailadres

  1. Gemak: Klanten hoeven niet apart een gebruikersnaam te bedenken, wat het aanmeldingsproces vereenvoudigt.
  2. Uniciteit: E-mailadressen zijn uniek, wat voorkomt dat er meerdere accounts met dezelfde gebruikersnaam worden aangemaakt.
  3. Vergeten gebruikersnamen: Klanten vergeten vaak hun gebruikersnamen, maar onthouden meestal hun e-mailadressen, wat het inlogproces vergemakkelijkt.

Unieke gebruikersnaam laten kiezen

Gebruikersnaam WooCommerce

Als je wilt dat klanten een unieke gebruikersnaam kiezen in plaats van automatisch hun e-mailadres te gebruiken, kan dit aangepast worden in de WooCommerce instellingen, wees je ervan bewust dat dit het registratieproces voor sommige gebruikers ingewikkelder kan maken.

Je vind onder de WooCommerce instellingen een tabblad met de naam Accounts & Privacy, hier kun je verschillende opties instellen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.