WooCommerce e-mails aanpassen en stylen met Kadence

Als je de WooCommerce e-mails wilt aanpassen kun je de standaard templates aanpassen, als je deze in je child-theme plaatst kun je ze aanpassen zonder dat ze overschreven worden. Dit is complex en hiervoor heb je kennis van PHP nodig. Een andere optie is om gebruik te maken van de gratis WordPress plugin Kadence WooCommerce Email designer. Hiermee kun je per template de look bepalen en de content die getoond zal worden aanpassen.

Van deze WordPress plugin is alleen een gratis versie die alle functionaliteit bevat.

WooCommerce emails instellen

WooCommerce e-mails?

Er zijn verschillende e-mails die in verschillende fases van een webshop bestelling verstuurd worden. Je kunt hierbij denken aan de e-mail die een klant ontvangt als een bestelling geplaatst is. Op datzelfde moment ontvang jij als webshop beheerder ook een e-mail met de bestelling. Vervolgens zal de klant een e-mail ontvangen als jij de bestelling afgerond en verzonden hebt in je webshop.

Uiteraard wil je dat de styling van deze e-mails aansluit bij jouw huisstijl. Hoe doe je dit? Je kunt handmatig de WooCommerce templates gaan aanpassen/stylen. Als je hiervoor de kennis hebt is dit uiteraard geen probleem, houd er wel rekening mee dat templates van WooCommerce regelmatig aangepast worden en jouw custom werk hierdoor niet meer zal werken.

Onze voorkeur gaat hierom uit naar een plugin om de e-mails vorm te geven. Op dit moment maken wij meestal gebruik van de gratisĀ Kadence WooCommerce Email Designer. Onze mening is dat deze plugin ruim voldoende is en de e-mails er keurig netjes uit zien als ze verzonden worden naar de klant. Op Codecanyon.net zijn er nog diverse betaalde varianten te vinden mocht je daar gebruik van willen maken.

Binnen Kadence kun je iedere e-mail apart vullen. De basistemplate die je kiest wordt toegepast op alle e-mails.

In principe heb je nu alle basis instellingen gemaakt voor een webshop. Wat heb je nog meer nodig? Producten natuurlijk. Want zonder producten is je hele webshop niets waard.

Kadence WooCommerce Email Designer

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.