Weg met het euro teken

Heb je wel eens opgelet als je aan het surfen bent over grote webshops? Sowieso altijd goed opletten, want dit zijn vaak partijen die alles A/B testen omdat ze in ieder geval relevante testen kunnen houden met de bezoekersaantallen waar jij en wij alleen van kunnen dromen.

Conversieoptimalisatie Coolblue
Wel / Geen euroteken bij Coolblue.nl

Waarom zou je het euroteken weglaten? De reden is eigenlijk te simpel: als bezoekers een euroteken zien dan doet dat pijn, ons brein registreert direct onbewust dat we moeten betalen. En dat vindt niemand leuk. Dus kun je er beter voor zorgen dat je de pijn verzacht en het euroteken weghaalt.

Er zijn in WooCommerce verschillende functions die ervoor zorgen dat het valutasymbool niet getoond wordt.

Je kunt de onderstaande snippetcode in je functions.php plaatsen om het valutasymbool te verwijderen. Uiteraard kun je hier nog aanpassingen in maken zoals bijvoorbeeld wel tonen in de checkout of op de bestelbevestiging. Het gebruik van deze code is uiteraard op eigen risico.

// Remove all currency symbols
function sww_remove_wc_currency_symbols( $currency_symbol, $currency ) {
$currency_symbol = ”;
return $currency_symbol;
}
add_filter(‘woocommerce_currency_symbol’, ‘sww_remove_wc_currency_symbols’, 10, 2);

Wanneer zou je het valutasymbool wel kunnen tonen? Als je bijvoorbeeld een internationale webshop hebt adviseren wij je om het valutasymbool te laten staan. Zo voorkom je verwarring. Ook in de winkelmand en afrekenpagina is het aan te raden om het euroteken wel te tonen om twijfel bij bezoekers welke valuta je gebruikt weg te nemen.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.