Er zijn heel veel verschillende plaatsen waar je de CSS kunt plaatsen voor je website. We zullen een aantal opties opsommen waar je de CSS nog meer zou kunnen plaatsen.

CSS in de customizer van WordPresscss in customizer

Deze vind je via het dashboard van je website en dan ga je naar Customizer. Daarin vind je de optie Extra CSS. Hier kun je de code plaatsen die je nodig hebt.

CSS toevoegen in je thema

Eigenlijk ieder WordPress thema heeft een optie om extra CSS toe te voegen.

CSS toevoegen met een plugin

In principe is een extra WordPress plugin absoluut niet nodig om dit soort zaken te verwerken binnen je website. Maar er kunnen redenen denkbaar zijn (denk bijvoorbeeld aan een website of webshop die je niet zelf beheert maar waarin wel aanpassingen gemaakt moeten worden) om wel te kiezen voor een plugin. Je kunt dan bijvoorbeeld de plugin Simple Custom CSS and JS gebruiken.

Simple Custom CSS and JS

In stylesheet child-theme

Ons advies is sowieso om met een child-theme te werken om wijzigingen in de toekomst bij updates van je WordPress website nog steeds te laten werken. Wil je het voor jezelf nog duidelijker maken dan raden we zelfs aan te om bijvoorbeeld een mobile.css aan te maken waarin je alle styling voor de responsive weergave van je website verwerkt. Hierover verderop in deze blog meer.

De beste optie is om te werken in een child theme en dan in de stylesheet.css binnen die map.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.