Hoe je een domeinnaam doorstuurt via cPanel

Als je meerdere domeinnamen hebt geregistreerd en deze wilt doorsturen naar het hoofddomein, dan is cPanel een handige tool om dit te realiseren. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1: Inloggen op cPanel
Om te beginnen, log in op je cPanel-account. Dit kun je meestal doen door naar de website van je webhostingprovider te gaan en in te loggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Navigeer naar ‘Aliassen’
Eenmaal ingelogd op cPanel, zoek en klik op de optie genaamd ‘Aliassen’ of ‘Domain Aliases’. Dit is waar je de doorstuuropties zult vinden.

Stap 3: Voeg het Domein Toe
Nu kun je het extra domein toevoegen dat je wilt doorsturen naar het hoofddomein. Typ het domein in het daarvoor bestemde veld en klik op de knop ‘Domein Toevoegen’.

Stap 4: Beheer de Omleiding
Na het toevoegen van het domein, keer je terug naar het vorige scherm. Zoek en klik nu op ‘Omleiding Beheren’ of ‘Manage Redirection’ om de doorstuurinstellingen te configureren.

Stap 5: Voer de Originele URL in
In het omleidingsbeheerpaneel voer je de originele URL in die je wilt doorsturen. Zorg ervoor dat je de URL begint met “https://” om ervoor te zorgen dat de doorstuursessie veilig verloopt.

Stap 6: Klik op Opslaan
Nadat je de originele URL hebt ingevoerd, klik je op de knop ‘Opslaan’ of ‘Save’. Hiermee activeer je de doorstuuroptie voor het ingevoerde domein.

Dat is het! Je hebt nu succesvol een domeinnaam doorgestuurd naar het hoofddomein via cPanel voor je WordPress website. Het kan enige tijd duren voordat de wijzigingen volledig zijn doorgevoerd, dus wees geduldig. Nu zal het extra domein automatisch doorverwijzen naar het hoofddomein wanneer mensen het bezoeken.

Dit is een handige functie voor gebruikers die meerdere domeinnamen bezitten en deze willen stroomlijnen of naar een centrale website willen leiden. Met cPanel is dit proces relatief eenvoudig en kun je het beheer van je domeinen efficiënt regelen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.