SVG Weergave voor FacetWP Checkbox

FacetWP, een geavanceerde filtering plugin voor WordPress, biedt verschillende stijlopties, waaronder de mogelijkheid om de standaard checkbox te vervangen door een aangepaste afbeelding in SVG-formaat.

Stap 1: Voeg Stijl Toe

Om dit te realiseren, moet je eerst de onderstaande CSS-code toevoegen aan het style.css bestand van je thema, of direct in de Customizer van WordPress. Deze code zorgt ervoor dat de standaard checkbox wordt vervangen door een aangepaste afbeelding.

.facetwp-checkbox {  
  background: url("/wp-content/uploads/afbeelding.png") !important;  
  background-size: 8% !important;  
  background-repeat: no-repeat !important;  
  padding-left: 30px !important;
}

.facetwp-checkbox.checked {  
  background: url("/wp-content/uploads/afbeelding.png") !important;  
  background-size: 8% !important;  
  background-repeat: no-repeat !important;  
  padding-left: 30px !important;
}

Stap 2: Controleer het Pad

Controleer zorgvuldig het pad naar de afbeelding en zorg ervoor dat de naam van het bestand correct is. Het pad in bovenstaande voorbeeldcode is /wp-content/uploads/afbeelding.png. Vervang dit pad en de bestandsnaam door het juiste pad naar jouw aangepaste afbeelding.

Stap 3: Aanpassingen

Je kunt de code naar wens aanpassen. Bijvoorbeeld, je kunt background-size veranderen om de grootte van de afbeelding aan te passen, en padding-left om de ruimte aan de linkerkant van de checkbox te wijzigen. Zorg ervoor dat je de veranderingen opslaat nadat je de aanpassingen hebt gedaan.

Stap 4: Test de Wijzigingen

Na het opslaan van de wijzigingen, is het belangrijk om je website te bezoeken en te controleren of de nieuwe SVG correct wordt weergegeven. Zo niet, controleer dan of het pad naar de afbeelding correct is en of er geen fouten zijn in de CSS-code.

Tot Slot

Het gebruiken van SVG voor checkboxen in FacetWP is een effectieve manier om de visuele presentatie van je filters te verbeteren en de gebruikerservaring op je WordPress-site te verrijken. Neem de tijd om te experimenteren met verschillende afbeeldingen en stijlen om een unieke en aantrekkelijke interface te creƫren.

Let wel, het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het aanpassen van de code en stijlen, om mogelijke conflicten met andere stijlen en functionaliteiten van je website te voorkomen. En vergeet niet om back-ups te maken voordat je wijzigingen aanbrengt, zodat je altijd terug kunt gaan naar een vorige versie als er iets misgaat.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.