FacetWP is een WordPress plug-in voor het verbeteren van de zoek- en filtermogelijkheden op een WordPress website. Met FacetWP kun je geavanceerde, op maat gemaakte zoek- en filterfuncties toevoegen aan je website.

Deze plug-in is niet alleen voor webshops maar zeker ook geschikt voor websites waar je wilt filteren op artikelen of custom posttypes.

FacetWP filters

FacetWP biedt dynamische filtering, waarmee gebruikers in realtime zoekresultaten kunnen aanpassen door filters te selecteren en direct de effecten op de zoekresultaten te zien. Jij als webshop eigenaar kunt een op maat gemaakte facet creëren op basis van de inhoud en taxonomieën van hun website, zoals productcategorieën, tags en aangepaste velden.

FacetWP

FacetWP werkt naadloos met zowel standaardberichten en pagina’s in WordPress als met aangepaste posttypes en velden, waardoor het geschikt is voor diverse websites zoals webshops, portfolio’s en directory websites.

Soorten facets

De filters in FacetWP worden facets genoemd. Je hebt diverse soorten facets. Bijvoorbeeld een filter op een categorie, een prijs slider of een filter met Google Maps. Een totaaloverzicht van alle mogelijkheden vind je hier: facettypes in FacetWP.

Als je gebruik maakt van de WPRecipe Maker plugin heb je ook direct de mogelijkheid om de data uit deze plugin te gebruiken om filters te tonen in je foodblog.

Compatibiliteit WordPress thema’s

FacetWP filters

FacetWP is geschikt voor praktisch ieder WordPress Thema. Je kunt de facets direct invoegen in de WordPress Gutenberg Editor, met een shortcode in je content of rechtstreeks in de PHP templates van je website. Door de index tabel die FacetWP standaard aanmaakt gaat het filteren altijd vlot zonder een pagina te verversen.

De plugin is heel erg clean geprogrammeerd. En daarnaast zijn er voor developers veel mogelijkheden voor aanpassingen omdat er veel hooks beschikbaar zijn vanuit FacetWP.

Voorbeelden FacetWP

In praktisch ieder project waar wij aan werken zul je de FacetWP filters terugvinden als het nodig is om te filteren. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.