Gevonden maar niet geïndexeerd: wat betekent het en hoe los je het op?

De melding “Gevonden – momenteel niet geïndexeerd” in Google Search Console is een signaal dat Google de URL van een webpagina heeft ontdekt en gecrawld, maar de desbetreffende pagina is op dit moment niet opgenomen in de zoekresultaten. Dit kan het resultaat zijn van een scala aan factoren, die we in dit artikel zullen verkennen en uitleggen.

Mogelijke Redenen:

 1. Nieuwe Pagina’s:
  Wanneer een pagina nieuw is, kan het enige tijd duren voordat Google deze indexeert en opneemt in de zoekresultaten.
 2. Technische Problemen:
  Technische fouten, zoals problemen met robots.txt of een noindex-tag, kunnen ervoor zorgen dat een pagina niet wordt geïndexeerd.
 3. Slechte Inhoud:
  Als de inhoud van de pagina niet uniek of relevant is, kan Google besluiten om de pagina niet te indexeren.

Oplossingen:

 1. Geschikt voor indexering:
  Om een pagina te laten indexeren, dient deze geschikt te zijn voor indexering, zonder beperkingen die de toegang van Google belemmeren.
 2. Unieke en relevante inhoud:
  Zorg ervoor dat de inhoud op de pagina uniek, relevant en van hoge kwaliteit is om de kans op indexering te vergroten.
 3. Verwijder noindex-tags en uitsluitingsregels:
  Verwijder eventuele noindex-tags en uitsluitingsregels in het robots.txt-bestand die de toegang kunnen beperken.

Indexeringsproces versnellen:

 1. URL-Inspectietool:
  Je kunt Google verzoeken om je pagina opnieuw te crawlen door de URL in te dienen via de URL-inspectietool in Google Search Console.
 2. Backlinks:
  Het verkrijgen van backlinks van betrouwbare websites kan helpen om de geloofwaardigheid van een pagina te vergroten en het indexatieproces te versnellen.
 3. Regelmatig bijwerken:
  Regelmatig bijwerken van de inhoud en het corrigeren van technische fouten kunnen de zichtbaarheid van de pagina verbeteren en het indexeren bevorderen.

Tijd en concurrentie:

Het kan variëren hoe snel een pagina wordt geïndexeerd, afhankelijk van factoren zoals de concurrentie op de trefwoorden en het algemene zoekvolume. Het is belangrijk om geduld te hebben en de bovenstaande praktijken te volgen om de beste kans te maken dat je pagina wordt opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Conclusie:

Het is cruciaal om te begrijpen wat “Gevonden – momenteel niet geïndexeerd” betekent en te weten hoe je dit probleem kunt aanpakken. Door te zorgen voor technische nauwkeurigheid, hoogwaardige inhoud en het volgen van de beste SEO-praktijken, kun je de zichtbaarheid van je website optimaliseren en ervoor zorgen dat je pagina’s correct worden geïndexeerd door Google, waardoor je de online aanwezigheid en zichtbaarheid van je site kunt vergroten.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.