Gevonden maar niet geïndexeerd

De melding “Gevonden – momenteel niet geïndexeerd” in Google Search Console is een signaal dat Google de URL van een webpagina heeft ontdekt en gecrawld, maar de desbetreffende pagina is op dit moment niet opgenomen in de zoekresultaten. Dit kan het resultaat zijn van een scala aan factoren, die we in dit artikel zullen verkennen en uitleggen.

Waarom niet geindexeerd?

 1. Nieuwe pagina’s
  Wanneer een pagina nieuw is, kan het enige tijd duren voordat Google deze indexeert en opneemt in de zoekresultaten.
 2. Technische problemen
  Technische fouten, zoals problemen met robots.txt of een noindex-tag, kunnen ervoor zorgen dat een pagina niet wordt geïndexeerd.
 3. Slechte inhoud
  Als de inhoud van de pagina niet uniek of relevant is, kan Google besluiten om de pagina niet te indexeren.

Oplossingen

 1. Geschikt voor indexering
  Om een pagina te laten indexeren, dient deze geschikt te zijn voor indexering, zonder beperkingen die de toegang van Google belemmeren via bijvoorbeeld een RankMath blokkade.
 2. Unieke en relevante inhoud
  Zorg ervoor dat de inhoud op de pagina uniek, relevant en van hoge kwaliteit is om de kans op indexering te vergroten.
 3. Verwijder noindex-tags en uitsluitingsregels
  Verwijder eventuele noindex-tags en uitsluitingsregels in het robots.txt-bestand die de toegang kunnen beperken.

Indexeringsproces versnellen

 1. URL-Inspectietool
  Je kunt Google verzoeken om je pagina opnieuw te crawlen door de URL in te dienen via de URL-inspectietool in Google Search Console. Dit is een handmatige actie die je per pagina uit moet voeren.
 2. Backlinks aanleggen
  Het verkrijgen van backlinks van betrouwbare websites kan helpen om de geloofwaardigheid van een pagina te vergroten en het indexatieproces te versnellen.
 3. Regelmatig bijwerken
  Regelmatig bijwerken van de inhoud en het corrigeren van technische fouten kunnen de zichtbaarheid van de pagina verbeteren en het indexeren bevorderen.

Tijd en concurrentie

Het kan variëren hoe snel een pagina wordt geïndexeerd, afhankelijk van factoren zoals de concurrentie op de trefwoorden en het algemene zoekvolume. Het is belangrijk om geduld te hebben en de bovenstaande praktijken te volgen om de beste kans te maken dat je pagina wordt opgenomen in de zoekresultaten van Google.

Het is cruciaal om te begrijpen wat “Gevonden – momenteel niet geïndexeerd” betekent en te weten hoe je dit probleem kunt aanpakken. Door te zorgen voor technische nauwkeurigheid, hoogwaardige inhoud en het volgen van de beste SEO-praktijken, kun je de zichtbaarheid van je website optimaliseren en ervoor zorgen dat je pagina’s correct worden geïndexeerd door Google, waardoor je de online aanwezigheid en zichtbaarheid van je site kunt vergroten.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.