“Gevonden – momenteel niet geïndexeerd” in Google Search Console betekent dat Google de URL van jouw pagina heeft gevonden en gecrawld (geanalyseerd), maar de pagina op dit moment niet in de zoekresultaten is opgenomen.

Dit kan verschillende redenen hebben, zoals de pagina is nieuw en Google heeft nog geen tijd gehad om de pagina te indexeren, of er kunnen technische problemen zijn met de pagina, zoals een blokkering door robots.txt of een noindex-tag.

Als je wilt dat de pagina wordt geïndexeerd en in de zoekresultaten verschijnt, moet je ervoor zorgen dat de pagina geschikt is voor indexering en dat er geen beperkingen zijn die de toegang van Google tot de pagina belemmeren. Zorg ervoor dat de pagina unieke en relevante inhoud bevat en dat er geen noindex-tag of uitsluitingsregels in het robots.txt-bestand zijn opgenomen.

Je kunt de pagina opnieuw laten crawlen door Google door de URL in te dienen via de URL-inspectietool in Google Search Console. Het kan enige tijd duren voordat de pagina wordt geïndexeerd en in de zoekresultaten verschijnt, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de concurrentie en het zoekvolume van het trefwoord