Wil je een WordPress website of WooCommerce webshop automatisch laten vertalen met Google Translate? Met behulp van de gratis Google Translate WordPress plugin kunnen bezoekers je content in hun voorkeurstaal lezen, waardoor je website toegankelijker en gebruiksvriendelijker wordt voor een wereldwijd publiek.

Google Translate plugin

Door je content direct vertaalbaar te maken in meerdere talen, kun je een veel breder publiek bereiken dan voorheen. Bezoekers waarderen de mogelijkheid om informatie in hun eigen taal te lezen, wat leidt tot een positievere gebruikerservaring en langere bezoektijden.

Hoewel door Google vertaalde pagina’s niet direct bijdragen aan je SEO, kan het verbeteren van de gebruikerservaring en het verhogen van de tijd die op de site wordt doorgebracht, indirect een positieve impact hebben op je zoekmachine rankings.

Met de premium versie van de Google Translate plugin heb je zelfs een SEO voordeel omdat je daadwerkelijk url’s vertaald aan kunt bieden in de zoekmachines.

Google Translate plugins voor WordPress

Er zijn veel verschillende plugins te vinden. Wij maken vaak gebruik van de GTranslate plugin.

  • Google Language Translator: Dit is een van de meest populaire WordPress plugins die een eenvoudige integratie met Google Translate biedt, compleet met een aanpasbare widget die je overal op je website kunt plaatsen.
  • Translate WordPress with GTranslate: GTranslate is een andere veelgebruikte plugin die een dynamische vertaalfunctie biedt, waardoor je website in meerdere talen toegankelijk wordt zonder de noodzaak voor handmatige vertalingen.
  • Weglot Translate: Weglot biedt een meer geavanceerde oplossing voor websitevertaling, inclusief zowel automatische als professionele vertalingsopties, en ondersteunt SEO-vriendelijke URL-structuren voor elke taal.

Translate WordPress with GTranslate

Integreer Google Translate in WordPress

Het integreren van Google Translate in je WordPress site is een goede stap naar het creƫren van een meer inclusieve en toegankelijke website of webshop. Met een eenvoudige plugin-installatie kan je website de deuren openen voor bezoekers van over de hele wereld, ongeacht hun taal.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.