Gravity Forms verbinden met Google Spreadsheet

Onlangs hebben we geëxperimenteerd met een specifieke plugin verkrijgbaar op Codecanyon.net, die een naadloze integratie mogelijk maakt tussen ingevulde formulieren op een WordPress website en Google Spreadsheet. Deze plugin, een mooie schakel in een workflow, wordt ingezet om een gedetailleerde lijst samen te stellen van webwinkels die lid zijn van onze Facebookgroep, Webshop Talks bijvoorbeeld.

Google Spreadsheet Gravity Forms

Hoe werkt de plugin?

Na de aankoop van de plugin wordt deze geïnstalleerd op je WordPress website. Vervolgens verschijnt onder de Gravity Forms instellingen een extra optie: de Google Spreadsheet add-on. Hiermee kan een unieke code je website verbinden met Google, waardoor een naadloze synchronisatie tussen je website en Spreadsheet mogelijk wordt.

Eenmaal deze koppeling tot stand is gebracht, kun je vanuit elk formulier een nieuwe feed creëren. Binnen deze feed kies je een document en koppel je de velden uit je formulier aan overeenkomstige velden in je spreadsheet. Het is essentieel om te zorgen dat je spreadsheet bestand al de correcte headers bevat die je wenst te gebruiken, aangezien nieuw ingevulde formulieren automatisch aan het bestand zullen worden toegevoegd.

De toepassingsmogelijkheden van deze plugin zijn breed. Heb je een WooCommerce webshop en wil je je zakelijke bestellingen via een formulier laten verlopen? Dat is met deze plugin zeker mogelijk. Ook als je online trainingen of workshops aanbiedt, biedt deze plugin uitkomst. Deelnemers kunnen zich online inschrijven en de beheerder kan eenvoudig een deelnemerslijst uitprinten, allemaal vanuit hetzelfde formulier.

Voordeel voor webshop talks community

Voor de leden van Webshop Talks betekent deze plugin een revolutie in de manier waarop we gegevens verzamelen en beheren. Het vereenvoudigt niet alleen het proces van data-invoer en -beheer, maar het biedt ook een efficiënte manier om real-time informatie te delen met de community.

Integratie voordelen

De integratie van Gravity Forms met Google Spreadsheet via de plugin van Codecanyon.net levert een krachtige tool voor websitebeheerders en online gemeenschappen. Het stelt gebruikers in staat om efficiënt en in real-time formuliergegevens te synchroniseren met spreadsheets, waardoor de workflow gestroomlijnd wordt en de productiviteit verhoogd.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat nauwkeurigheid in het koppelen van de velden en het hebben van de correcte headers cruciaal is om de maximale voordelen van deze plugin te behalen. Maar eens alles correct is ingesteld, worden de mogelijkheden om gegevens te beheren en te delen aanzienlijk uitgebreid, wat leidt tot een verbeterde ervaring voor zowel beheerders als gebruikers.

Koop de Gravity Forms Google Sheets koppeling*

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.