Recent hebben wij getest met een plugin die je kunt kopen op Codecanyon.net. Deze plugin koppelt ingevulde formulieren op een WordPress website direct aan een Google Spreadsheet. Wij gebruiken deze plugin om een lijst van webwinkels op te bouwen die lid zijn van onze Facebookgroep Webshop Talks.

Gravity Forms Google Spreadsheet
Gravity Forms Google Spreadsheet

Hoe werkt deze plugin? Je koopt de plugin, installeert deze in je WordPress website en vervolgens krijg je onder Gravity Forms instellingen een extra optie voor Google Spreadsheet add-on. Hier koppel je jouw website met een unieke code aan Google.

Als deze koppeling gereed is kun je vanuit een formulier een nieuwe feed aanmaken. In de feed selecteer je een document en koppel je velden uit je formulier aan velden in je spreadsheet bestand. Zorg er dus wel voor dat je een spreadsheet bestand hebt waar de juiste headers al in staan die je wilt gaan gebruiken. Nieuw ingevulde formulieren zullen automatisch onderaan de rij bijgevoegd worden.

En je kunt je deze plugin voor nog meer gebruiken, Heb je een WooCommerce webshop en wil je je zakelijke bestellingen via een formulier laten verlopen? Dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden.
In punt 3 schreven we over een training waar je je online in kunt schrijven. Maar hoe handig zou het zijn als je ook direct een deelnemerslijst uit kunt printen? En dat kan allemaal via hetzelfde formulier.

Bekijk de Gravity Forms Google Sheets koppeling