Hoe koppel je MailChimp aan Gravity Forms?

Gravity FormsHet koppelen van MailChimp aan Gravity Forms kan je helpen om je marketinginspanningen te stroomlijnen en je e-mailabonneelijst te laten groeien.

In deze handleiding laten we je stap voor stap zien hoe je deze beide online tools via je WordPress website integreert.

Mailchimp koppelen met Gravity Forms

 1. Installeer en activeer Gravity Forms WordPress plugin op je website
  Het eerste dat je moet doen, is het installeren en activeren van de Gravity Forms plugin op je WordPress-website. Na aankoop van de plugin, download je het ZIP-bestand vanaf de website van Gravityforms.com, upload je dit naar je WordPress dashboard via “Plugins” > “Nieuwe toevoegen” > “Plugin uploaden”, en klik je op “Nu activeren”.
 2. Installeer en activeer de Gravity Forms MailChimp Add-On
  Om MailChimp te kunnen koppelen aan Gravity Forms, heb je de MailChimp Add-On nodig. Je kunt deze vinden in het dashboard van Gravity Forms onder “Add-Ons”. Installeer en activeer deze add-on net zoals je dat met de Gravity Forms plugin hebt gedaan.
 3. Maak een MailChimp API-sleutel
  Om een verbinding te maken tussen MailChimp en Gravity Forms, heb je een API-sleutel van MailChimp nodig. Log in op je MailChimp-account, ga naar het Account-menu, klik op “Extras”, en dan op “API keys”. Klik op “Create a key” en kopieer de gegenereerde API-sleutel.
 4. Voeg de MailChimp API-sleutel toe aan Gravity Forms
  Ga terug naar je WordPress-dashboard en navigeer naar “Forms” > “Settings” > “MailChimp”. Plak hier je MailChimp API-sleutel en klik op “Update Settings”. Als de sleutel correct is, wordt er nu een verbinding gemaakt tussen MailChimp en Gravity Forms.
 5. Maak een nieuw formulier en stel MailChimp feeds in
  Nu je MailChimp en Gravity Forms hebt gekoppeld, kun je een nieuw formulier maken en dit koppelen aan je MailChimp-lijst. Ga naar “Forms” > “Nieuw formulier” en maak een formulier dat past bij je behoeften.
  Nadat je het formulier hebt gemaakt, ga je naar “Settings” > “MailChimp” in het formuliermenu. Klik op “Add New” om een nieuwe MailChimp feed te maken. Geef je feed een naam, selecteer de gewenste MailChimp-lijst, en koppel de formuliervelden aan de bijbehorende velden in je MailChimp-lijst.

MailChimp Gravity Forms

Hoewel het proces misschien een beetje ingewikkeld lijkt, is het met deze stap-voor-stap gids eenvoudig te doen, zelfs als je geen technische achtergrond hebt.

Meer informatie over de MailChimp add-on voor Gravity Forms vind je op hun eigen website terug. Eventueel kun je ook hun uitgebreide documentatie als aanvulling gebruiken.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.