Gratis versie van MailChimp

MailChimp is een van de meest populaire e-mailmarketing diensten, die bedrijven van alle groottes in staat stelt om nieuwsbrieven en marketingcampagnes te creëren en te beheren. Hoewel het platform veel voordelen biedt, zijn er ook enkele beperkingen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn. In dit artikel bespreken we de belangrijkste limieten van MailChimp en geven we tips over hoe je hier het beste mee om kunt gaan.

Een overzicht van alle pakketten vind je op de website van Mailchimp. Daar vind je onderstaande volledige tabel.

Mailchimp Pricing

Abonneelijsten

Een van de belangrijkste beperkingen van MailChimp is gerelateerd aan de omvang van je abonneelijst. Gratis accounts kunnen maximaal 2.000 abonnees hebben, terwijl betaalde plannen variëren in de hoeveelheid abonnees die ze ondersteunen. Het is belangrijk om te weten dat als je het maximum aantal abonnees overschrijdt, je moet upgraden naar een duurder plan of enkele abonnees moet verwijderen om binnen de limieten te blijven.

E-mail verzendlimieten

Naast abonneelimieten, zijn er ook beperkingen aan het aantal e-mails dat je kunt verzenden. Voor gratis accounts is dit limiet 10.000 e-mails per maand. Betaalde accounts hebben hogere limieten, die variëren afhankelijk van het specifieke plan.

Automation en segmentatie

Hoewel MailChimp automation en segmentatie mogelijk maakt, zijn deze functies beperkt in het gratis plan. Om volledige toegang te krijgen tot deze functies, moet je upgraden naar een van de betaalde plannen.

Integraties van MailChimp

MailChimp biedt integraties met een breed scala aan andere diensten en platforms. Echter, sommige van deze integraties zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met een betaald plan.

Klantenservice

Ten slotte biedt MailChimp beperkte klantenservice voor gratis accounts. Alleen betaalde accounts hebben toegang tot 24/7 e-mail- en chatondersteuning.

Hoewel er enkele limieten zijn aan wat je kunt doen met MailChimp, blijft het een krachtig en flexibel platform voor e-mailmarketing. Door je bewust te zijn van deze limieten, kun je ervoor zorgen dat je het meeste uit MailChimp haalt en je e-mailmarketingstrategie effectief beheert. Onthoud dat, hoewel de gratis versie van MailChimp beperkingen heeft, de betaalde plannen extra functies en capaciteiten bieden die de kosten waard kunnen zijn, afhankelijk van de behoeften van je bedrijf.

Als alternatief van MailChimp zou je kunnen kijken naar Mailerlite of ActiveCampaign.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.