WooCommerce e-mails aanpassen en stylen

Als je de WooCommerce e-mails wilt aanpassen kun je de standaard templates aanpassen, als je deze in je child-theme plaatst kun je ze aanpassen zonder dat ze overschreven worden.

Dit is complex en hiervoor heb je kennis van PHP nodig. Een andere optie is om gebruik te maken van de gratis WordPress plugin Kadence WooCommerce Email designer. Hiermee kun je per template de look bepalen en de content die getoond zal worden aanpassen.

Van deze plugin is alleen een gratis versie die alle functionaliteit bevat.

Er zijn verschillende e-mails die in verschillende fases van een webshopbestelling verstuurd worden. Je kunt hierbij denken aan de e-mail die een klant ontvangt als een bestelling geplaatst is. Op datzelfde moment ontvang jij als webshopbeheerder ook een e-mail met de bestelling. Vervolgens zal de klant een e-mail ontvangen als jij de bestelling afgerond en verzonden hebt.

WooCommerce emails instellenUiteraard wil je dat de styling van deze e-mails aansluit bij jouw huisstijl. Hoe doe je dit? Je kunt handmatig de WooCommerce templates gaan aanpassen/stylen. Als je hiervoor de kennis hebt is dit uiteraard geen probleem, houd er wel rekening mee dat templates van WooCommerce regelmatig aangepast worden en jouw custom werk hierdoor niet meer zal werken.

Onze voorkeur gaat hierom uit naar een plugin om de e-mails vorm te geven. Op dit moment maken wij meestal gebruik van de gratisĀ Kadence WooCommerce Email Designer. Onze mening is dat deze plugin ruim voldoende is en de e-mails er keurig netjes uit zien als ze verzonden worden naar de klant. Op Codecanyon.net zijn er nog diverse betaalde varianten te vinden mocht je daar gebruik van willen maken.

Binnen Kadence kun je iedere e-mail apart vullen. De basistemplate die je kiest wordt toegepast op alle e-mails.

In principe heb je nu alle basis instellingen gemaakt voor een webshop. Wat heb je nog meer nodig? Producten natuurlijk. Want zonder producten is je hele webshop niets waard.

Bekijk de Kadence WooCommerce Email Designer plugin voor WordPress

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Voornaam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.