Inloggen in WordPress lukt niet meer? Dit komt vaak voor als je jouw wachtwoord vergeten bent en dat je daarom niet in het admin-gedeelte van je blog kunt komen.

Het kan zo zijn dat je bestandsrechten op de server van WordPress niet meer goed ingesteld staan. Controleer of alle mappen op 755 staan en de bestanden allemaal 0p 644.

Het kan ook zijn dat je website gehackt is. Check dit, een goede gratis start hiervoor is een scan van Sucuri.

Inloggen in WordPress lukt niet meer?

Wachtwoord vergeten WordPressDe oplossing: Als je je wachtwoord vergeten bent, probeer dit dan te herstellen via e-mail, de standaardoptie die getoond wordt op het inlogscherm onder ‘wachtwoord vergeten’.

Als je geen nieuw wachtwoord ontvangt dan is er mogelijk meer aan de hand. Bij onze WordPress onderhoud klanten installeren wij standaard de premium service van Postmark. De enige optie is om in te loggen in je database via phpMyAdmin en je wachtwoord resetten.
Mocht je hier geen ervaring mee hebben, vraag dan iemand die deze ervaring wel heeft.

Mocht jouw database beschadigen dan werkt je complete website namelijk niet meer. Een handleiding voor het resetten van je password in de database vind je hier.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.