phpMyAdmin is een populaire open-source webapplicatie die wordt gebruikt voor het beheren van MySQL-databases via een webbrowser.

Het biedt een grafische gebruikersinterface (GUI) waarmee gebruikers databases, tabellen, velden en gegevens kunnen beheren zonder dat ze SQL-opdrachten handmatig hoeven in te voeren. Het is een belangrijk onderdeel als je bezig bent met WordPress webdesign aangezien alle content van je website weggeschreven wordt in de database.

phpmyadminWat vind je in phpMyAdmin?

  1. Databasebeheer: phpMyAdmin stelt gebruikers in staat om MySQL databases te maken, te wijzigen, te verwijderen en te beheren. Dit omvat het maken van nieuwe databases, het aanpassen van databasetabellen en het beheren van databasegebruikersrechten.
  2. Tabellen en velden: Je kunt tabellen en velden binnen databases maken, wijzigen en verwijderen. Dit is voor het definiƫren van de structuur van tabellen, het toevoegen of verwijderen van kolommen en het instellen van gegevenstypen en sleutels.
  3. Gegevensinvoer en -bewerking: phpMyAdmin biedt een gebruiksvriendelijke interface voor het invoeren en bewerken van gegevens in tabellen. Dit is handig voor het toevoegen, bijwerken en verwijderen van records.
  4. SQL-query’s: Hoewel phpMyAdmin is ontworpen om SQL-taken te vereenvoudigen, biedt het ook een SQL-query-editor waarmee gebruikers complexere databasebewerkingen kunnen uitvoeren door directe SQL-opdrachten in te voeren.
  5. Importeren en exporteren: Je kunt gegevens importeren en exporteren in verschillende formaten, waaronder SQL, CSV en XML. Dit is handig voor het verplaatsen van gegevens tussen databases of het maken van back-ups.
  6. Beveiliging en gebruikersbeheer: phpMyAdmin ondersteunt het beheer van databasegebruikersrechten, zodat je de toegang tot databases kunt beheren en beveiligen. Je kunt specifieke rechten toewijzen aan gebruikers op database- en tabelniveau.
  7. Indexen en relaties: Het is mogelijk om indexen en relaties tussen tabellen in te stellen, wat belangrijk is voor database-optimalisatie en het garanderen van gegevensintegriteit.
  8. Grafische weergaven: phpMyAdmin biedt visuele weergaven van databaseschema’s, tabelstructuren en queryresultaten om gebruikers te helpen bij het begrijpen van de databasestructuur en gegevens.

PHPMyadmin

PhpMyAdmin en WordPress?

phpMyAdmin wordt vaak gebruikt door ontwikkelaars, databasebeheerders en websitebeheerders voor het beheren van MySQL-databases die worden gebruikt in webtoepassingen, waaronder veel WordPress-installaties, omdat een WordPress website of webshop zijn gegevens in een MySQL-database opslaat.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.