Veiligheid is cruciaal voor elke WordPress website. Een aspect van deze veiligheid is het beperken van de toegang tot je site om ongewenste inlogpogingen te voorkomen.

De plugin ‘Limit Login Attempts reloaded’ biedt hier een oplossing voor. Deze plugin blokkeert tijdelijk de toegang tot een account nadat iemand meerdere keren zonder succes heeft geprobeerd in te loggen. Bijvoorbeeld, na drie onjuiste pogingen kan het account voor 15 minuten geblokkeerd worden.

Er is ook een verouderder plugin met de naam Limit Login Attempts. Let op dat je voor de reloaded versie kiest die bijgehouden wordt.

Limit Login Attempts reloaded

De WordPress plugin werkt door een limiet in te stellen op het aantal inlogpogingen vanaf een IP-adres of een gebruikersaccount. Als dit limiet wordt overschreden, wordt de toegang tijdelijk ontzegd. Je kunt zelf instellen hoeveel pogingen toegestaan zijn en hoe lang de blokkering duurt.

Limit login attempts reloaded

WordPress plugin

Een belangrijk kenmerk van ‘Limit Login Attempts reloaded’ is de flexibiliteit. Je kunt zelf de instellingen aanpassen afhankelijk van je beveiligingsbehoeften. Ook kun je bepaalde IP-adressen whitelisten, waardoor vertrouwde gebruikers niet geblokkeerd worden.

Limit Login Attempts Reloaded

Geblokkeerd?

Het kan gebeuren dat je zelf je wachtwoord vergeet en buitengesloten wordt. In zo’n geval kun je via FTP toegang krijgen tot je website en de plugin tijdelijk deactiveren door de mapnaam te wijzigen. Dit stelt je in staat weer in te loggen en je wachtwoord te resetten.

WordPress beveiliging

Naast het blokkeren van ongewenste inlogpogingen helpt de plugin ook bij het identificeren van inbraakpogingen. Door het beperken van inlogpogingen wordt het voor hackers moeilijker gemaakt om via brute force-aanvallen toegang te krijgen tot je website.

‘Limit Login Attempts reloaded’ is een eenvoudige maar krachtige tool om de veiligheid van je WordPress website te verbeteren. Het is gebruiksvriendelijk, biedt aanpasbare opties, en is een essentiële stap in het beschermen van je website tegen ongeautoriseerde toegangspogingen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.