Hoe sluit je een pagina uit van Litespeed cache?

Het uitsluiten van een specifieke pagina van LiteSpeed-cache via de LiteSpeed cache WordPress plugin kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van je specifieke behoeften en configuratie. Hier zijn enkele algemene methoden:

Via .htaccess uitsluiten

Je kunt regels toevoegen aan je `.htaccess`-bestand om bepaalde pagina’s uit te sluiten van caching. Dit vereist wel enige kennis van Apache- en .htaccess-regels.

Via WordPress dashboard

1. Ga naar het LiteSpeed Cache-dashboard in je WordPress Dashboard.
2. Navigeer naar het tabblad “Cache” en dan naar “Purge” of “Do Not Cache Rules” afhankelijk van je versie.
3. Voeg de URI van de pagina die je wilt uitsluiten toe.

51IDCgZ8gCoN

Via WordPress functies

Je kunt ook gebruik maken van WordPress hooks in je thema’s `functions.php` bestand om programmatisch pagina’s uit te sluiten van de cache. Bijvoorbeeld, door `do_action(‘litespeed_purge_single_post’, $post_id);` toe te voegen in de loop.

Via LiteSpeed web server configuratie

Als je toegang hebt tot de serverconfiguratie van LiteSpeed, kun je regels toevoegen om specifieke pagina’s of patronen uit te sluiten van caching.

Het is altijd een goed idee om de wijzigingen die je aanbrengt grondig te testen om er zeker van te zijn dat ze het gewenste effect hebben, en om back-ups te maken voordat je wijzigingen aanbrengt die de functionaliteit van je site kunnen beïnvloeden.

Raadpleeg de officiële documentatie van LiteSpeed of neem contact op met de klantenservice van je hostingpartij voor de meest nauwkeurige en gedetailleerde instructies.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.