Zodra je je bedrijfsprofiel op Google hebt ingesteld, moet je het regelmatig bijwerken en, nog belangrijker, je moet je site en profiel optimaliseren voor lokale SEO. Dit wordt gedaan om maximaal voordeel te halen uit het gelokaliseerde gebied waar je bedrijf is gevestigd. Bijvoorbeeld, wanneer een gebruiker zoekt naar een bedrijf in de buurt van hun locatie, zoals “beste WordPress agency bij mij in de buurt”, kunnen ze de bedrijven bij hun locatie zien, en deze kunnen bovenaan staan in Google Maps of zoekresultaten.

De lokale rankings voor Google Mijn Bedrijf hangen deels af van verschillende factoren zoals  nabijheid, relevantie en prominentie.

Nabijheid: Nabijheid verwijst naar hoe ver een potentiële klant zich bevindt van een bedrijf. Dit betekent dat als een zoeker dichter bij jouw bedrijfslocatie is, Google jouw bedrijf hoger zal rangschikken op GMB of kaartresultaten.

Relevantie: Dit bepaalt welke bedrijven/producten verschijnen in zoekresultaten op basis van hoe goed een bedrijfsprofiel/product overeenkomt met zoektermen.

Prominentie: Prominentie is de mate waarin een bepaald bedrijf bekend is bij andere consumenten. Dit wordt vaak gemeten aan de hand van hoe bekend het bedrijf is bij klanten via Google recensies, productrecensies, links, artikelen, etc.

Je kunt RankMath gebruiken om te voldoen aan de behoeften van lokale SEO. De lokale SEO-module van Rank Math helpt je om de zoekresultaten voor het lokale publiek te domineren en te rangschikken door je website te optimaliseren voor lokale SEO. Het helpt je ook om code toe te voegen die gerelateerd is aan de Knowledge Graph, zodat Google relevante meta-informatie over je website en bedrijf krijgt.

RankMath local SEO instellen

In RankMath heb je de mogelijkheid om je lokale bedrijfsgegevens in te voeren. Dit doe je in de instellingen van RankMath en dan onder Titels en Meta. Eventueel kun je met de shortcode

Distributieweg 13 Waddinxveen, Zuid-Holland 2742RB
maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag09:00 – 17:00
+31 (0)182 635 077
1-2-2014
5
deze ingevoerde gegevens terug laten komen op je website op een pagina of bericht.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.