Google Mijn Bedrijf is een kosteloze dienst van Google, speciaal ontworpen voor bedrijven met een fysieke locatie om hun zichtbaarheid te verbeteren. Het is een cruciaal instrument voor iedereen die de online vindbaarheid van hun WordPress website serieus wil nemen. Door middel van dit platform kan elk bedrijf, of het nu een restaurant, winkel, of webdesignbureau is, zich aanmelden en locatiegebaseerde informatie delen.

Hoe werkt het?

Wanneer iemand zoekt naar een specifieke dienst of bedrijf in een bepaalde stad of regio, bijvoorbeeld ‘webdesignbureau den Haag‘, verschijnt er direct onder de advertenties een lijst met bedrijven die aan deze zoekterm voldoen. Als jouw bedrijf gevestigd is in den Haag, is de kans groot dat jouw bedrijf ook in deze lijst verschijnt, mits je Google Mijn Bedrijf correct hebt ingesteld.

Google Mijn BedrijfMogelijkheden van GMB

  • Klantreviews: Bedrijven kunnen klanten vragen om reviews achter te laten. Deze recensies zijn zichtbaar voor iedereen die het bedrijf opzoekt en kunnen potentieel nieuwe klanten aantrekken.
  • Openingstijden: Bedrijven kunnen hun openingstijden zichtbaar maken, zodat klanten weten wanneer ze langs kunnen komen.
  • Posts plaatsen: Het is ook mogelijk om posts te plaatsen over nieuwtjes, aanbiedingen of evenementen. Dit helpt om klanten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Voordelen voor WordPress gebruikers

Voor WordPress gebruikers is Google Mijn Bedrijf ook zeker nuttig. Het verbetert de lokale SEO en vergroot de zichtbaarheid van de website in de zoekresultaten van Google, wat essentieel is voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen versterken. Door gebruik te maken van dit platform, kunnen WordPress gebruikers de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van hun bedrijf vergroten, wat weer kan leiden tot meer klanten en een grotere omzet.

Hoe aan de slag te gaan?

  1. Aanmelden en verifiëren: Meld je bedrijf aan op Google Mijn Bedrijf en verifieer je locatie door de instructies van Google te volgen.
  2. Informatie toevoegen: Vul alle relevante informatie over je bedrijf in, zoals de bedrijfsnaam, het adres, de openingstijden en contactgegevens.
  3. Foto’s en posts toevoegen: Voeg kwalitatieve foto’s toe van je bedrijf en maak gebruik van de post-functie om updates en aanbiedingen te delen.
  4. Reviews verzamelen: Nodig klanten uit om reviews achter te laten en reageer professioneel op alle feedback, zowel positief als negatief.

Google Mijn Bedrijf is een onmisbare tool voor elke onderneming met een fysieke locatie die de vindbaarheid van hun WordPress website wil optimaliseren. Het biedt een platform voor interactie met klanten, het delen van belangrijke informatie en het verbeteren van de online reputatie.

Door het effectief inzetten van Google Mijn Bedrijf, kunnen bedrijven hun online zichtbaarheid vergroten en een betrouwbare en professionele indruk maken op potentiële klanten.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.