Hoe je Verplichte Velden Toevoegt aan je Contact Form 7 Formulier

Contact Form 7 is een veelgebruikte WordPress-plugin die het mogelijk maakt om eenvoudig contactformulieren op je website te maken en beheren. Een van de belangrijkste aspecten bij het ontwerpen van formulieren is ervoor te zorgen dat je de benodigde informatie van je bezoekers verzamelt. Dit kan worden bereikt door specifieke velden als verplicht te markeren. In dit artikel laten we je zien hoe je verplichte velden kunt toevoegen aan je Contact Form 7 formulier.

Waarom Verplichte Velden?

Verplichte velden in een contactformulier dwingen gebruikers om essentiële informatie in te vullen voordat ze het formulier kunnen verzenden. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigde gegevens verzamelt, zoals naam, e-mailadres, onderwerp, of andere informatie die relevant is voor je website of bedrijf. Door deze gegevens te verzamelen, kun je efficiënter reageren op vragen of verzoeken van bezoekers.

Stappen om Verplichte Velden Toe te Voegen in Contact Form 7

Volg deze eenvoudige stappen om verplichte velden aan je Contact Form 7 formulier toe te voegen:

1. Installeer en activeer Contact Form 7

Als je Contact Form 7 nog niet hebt geïnstalleerd, kun je dit doen via het WordPress-dashboard. Ga naar “Plugins” en zoek naar “Contact Form 7.” Klik op “Installeren” en vervolgens op “Activeren.”

2. Maak of Bewerk je Formulier

Ga naar het “Contact” menu in je WordPress-dashboard en klik op “Contactformulieren.” Hier kun je een bestaand formulier bewerken of een nieuw formulier maken.

3. Voeg Velden Toe aan je Formulier

Je kunt verschillende veldtypen toevoegen aan je formulier, zoals tekstvelden, e-mailvelden, keuzelijsten en meer. Sleep de gewenste velden naar het formuliergedeelte.

4. Markeer Velden als Verplicht

Om een veld als verplicht te markeren, voeg je eenvoudigweg het volgende toe aan het veldlabel: *. Bijvoorbeeld, als je het e-mailveld verplicht wilt maken, verander dan het label van “E-mail” naar “E-mail*.”

5. Configureer Extra Instellingen (Optioneel)

Je kunt extra instellingen configureren, zoals validatiepatronen of aangepaste foutmeldingen, afhankelijk van je behoeften. Deze stappen zijn optioneel, maar kunnen handig zijn om ervoor te zorgen dat de ingediende informatie correct is.

6. Voeg het Formulier Toe aan een Pagina of Bericht

Nadat je je formulier hebt gemaakt en aangepast, kun je het toevoegen aan een pagina of bericht op je website. Kopieer de shortcode van je formulier en plak deze in de inhoud van de pagina of het bericht waar je het formulier wilt weergeven.

7. Test je Formulier

Het is altijd een goed idee om je formulier te testen om ervoor te zorgen dat alle verplichte velden correct werken en dat de juiste validatie plaatsvindt. Vul het formulier in en controleer of de vereiste velden niet kunnen worden verzonden zonder dat ze zijn ingevuld.

Conclusie

Het markeren van velden als verplicht in Contact Form 7 is een eenvoudige maar effectieve manier om ervoor te zorgen dat je de nodige informatie van je websitebezoekers verzamelt. Door deze gegevens te verzamelen, kun je beter reageren op vragen, verzoeken en feedback, en een betere gebruikerservaring bieden. Neem de tijd om je formulieren aan te passen en te optimaliseren voor de specifieke behoeften van je website en bedrijf.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.