Als je een WooCommerce-winkel beheert, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe bestellingen. Standaard stuurt WooCommerce meldingen naar één e-mailadres, maar soms heb je misschien behoefte om deze meldingen naar meerdere adressen te sturen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als meerdere teamleden de bestellingen moeten monitoren. Gelukkig is het mogelijk om extra e-mailadressen toe te voegen voor het ontvangen van deze meldingen.

WooCommerce meldingen naar meerdere e-mailadressen versturen

Stap 1: Ga naar WooCommerce instellingen: Log in op je WordPress-dashboard en ga naar WooCommerce > Instellingen. Hier vind je de algemene instellingen voor je WooCommerce-winkel.

Stap 2: E-mailinstellingen aanpassen: Ga naar het tabblad ‘E-mails’. Hier zie je een lijst van alle e-mails die WooCommerce verstuurt, inclusief de e-mail voor nieuwe bestellingen.

Stap 3: Voeg extra e-mailadressen toe: Klik op ‘Beheren’ naast de e-mail voor nieuwe bestellingen. In het veld ‘Ontvangst-e-mailadres’ kun je extra e-mailadressen toevoegen. Scheid elk e-mailadres met een komma (,). Bijvoorbeeld: email1@example.com,email2@example.com.

Stap 4: Wijzigingen opslaan: Nadat je de extra e-mailadressen hebt toegevoegd, klik je op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ onderaan de pagina.

Tips

  • Zorg ervoor dat alle e-mailadressen correct zijn om te voorkomen dat meldingen gemist worden.
  • Deze methode is ideaal voor kleine tot middelgrote teams. Voor grotere teams overweeg het gebruik van een specifieke plugin of een maatwerk oplossing.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de juiste teamleden op de hoogte worden gehouden van nieuwe bestellingen in je WooCommerce-winkel.

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.