Hoe kun je de beschikbare opslagruimte in DirectAdmin controleren en optimaliseren?

DirectAdmin is een krachtig controlepaneel dat wordt gebruikt voor het beheren van webhostingaccounts. Het is essentieel om te weten hoe je jouw beschikbare opslagruimte kunt controleren en optimaliseren, zodat je efficiënt met je middelen kunt omgaan. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je dit kunt doen en geven we je enkele handige tips om ruimte te besparen.

1. Inloggen op DirectAdmin:
Om te beginnen, log in op je DirectAdmin-controlepaneel met je inloggegevens. Zodra je bent ingelogd, zie je een overzicht van je hostingaccount.

2. Opslagruimte controleren:
Aan de rechterkant van het dashboard vind je snel en eenvoudig informatie over je huidige opslaggebruik en dataverkeer. Hier zie je hoeveel opslagruimte je al hebt gebruikt en hoeveel er nog beschikbaar is binnen jouw account. Dit is een essentiële eerste stap om te begrijpen hoeveel ruimte je nog hebt en of je mogelijk een upgrade nodig hebt.

3. Optimaliseren van je opslagruimte:
Voordat je overweegt je opslagruimte te upgraden, zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je huidige opslagruimte efficiënter te gebruiken:

  • Verwijder onnodige bestanden: Ga door je websitebestanden en verwijder alle onnodige of verouderde bestanden. Dit kunnen afbeeldingen, documenten of andere media zijn die niet meer nodig zijn.
  • Plugins en extensies: Controleer je WordPress-installatie op ongebruikte plugins en extensies. Verwijder diegene die je niet meer gebruikt. Dit helpt niet alleen bij het besparen van opslagruimte, maar kan ook de beveiliging en prestaties van je website verbeteren.
  • Comprimeer afbeeldingen: Gebruik tools of plugins om afbeeldingen te comprimeren voordat je ze uploadt naar je website. Dit vermindert de bestandsgrootte zonder merkbare kwaliteitsverlies, waardoor je opslagruimte bespaart en je website sneller laadt.

Het controleren en optimaliseren van je opslagruimte in DirectAdmin is van groot belang om efficiënt gebruik te maken van je hostingaccount. Door onnodige bestanden te verwijderen, ongebruikte plugins uit te schakelen en afbeeldingen te comprimeren, kun je niet alleen ruimte besparen, maar ook de prestaties van je website verbeteren. Voordat je overweegt te upgraden naar meer opslagruimte, zorg ervoor dat je jouw bestaande bronnen optimaal benut.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.