Een Payment Service Provider (PSP) is een dienstverlener die online betalingsverwerking mogelijk maakt voor webwinkels bijvoorbeeld in WooCommerce en e-commercebedrijven.

Een PSP fungeert als tussenpersonen tussen de webwinkel en verschillende betaalmethoden, zoals creditcards, bankoverschrijvingen en meer.

Wat doet een Payment Service Provider?

  1. Diverse betalingsmogelijkheden: PSP’s bieden toegang tot verschillende betaalmethoden, waardoor klanten gemakkelijk kunnen kiezen hoe ze willen betalen. Bijvoorbeeld iDEAL, Bancontact of Creditcard betalingen.
  2. Beveiliging: PSP’s implementeren strenge beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie en fraudepreventie, om transacties te beschermen tegen frauduleuze activiteiten.
  3. Betalingsverwerking: Ze nemen de verantwoordelijkheid voor het verwerken van betalingen, wat de webwinkel ontlast van de technische complexiteit en nalevingsvereisten.
  4. Internationale betalingen: PSP’s kunnen internationale betalingen verwerken en omrekenen naar verschillende valuta’s, waardoor het voor webwinkels mogelijk is om wereldwijd te verkopen.

Een Payment Service Provider biedt gedetailleerde rapporten en analysemogelijkheden om inzicht te krijgen in de prestaties van de betalingen en financiële gegevens.

WooCommerce Payment Service Provider

WooCommerce is een populaire e-commerce plugin voor WordPress, waarmee je eenvoudig een webwinkel kunt opzetten en beheren. Het integreren van een PSP met WooCommerce is noodzakelijk om bestellingen te kunnen ontvangen:

Door een PSP te integreren, kunnen klanten in je WooCommerce webwinkel gemakkelijk en veilig betalen met de door hen gewenste betaalmethoden. Met de ondersteuning van internationale betalingen en valutaconversies kunnen webwinkels hun bereik wereldwijd uitbreiden.

Een prettige betalingservaring voor de bezoekers kan de conversieratio van je webwinkel verbeteren, omdat klanten eerder geneigd zijn om af te rekenen.

Payment Service Provider

Bij het kiezen van een PSP voor WooCommerce is het essentieel om rekening te houden met factoren zoals kosten, ondersteunde betaalmethoden, regio’s waarin ze actief zijn en de technische integratieopties.

Populaire PSP’s die vaak worden gebruikt met WooCommerce zijn onder andere Mollie, Pay.nl of Adyen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.