Als ondernemer wil je Pinterest inzetten om meer bezoekers naar je WordPress website te trekken, om je omzet te verhogen en je bedrijf te laten groeien. Logisch! Helaas gaat dit niet vanzelf. Er zijn meerdere zaken waar je rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het SEO-vriendelijk maken van je pinbeschrijvingen en alt-teksten bij pins, maar ook aan timing. Alles, écht alles, moet in orde zijn.

PinterestDaar heb je kennis en kunde voor nodig én tijd. Wordt het je allemaal een beetje te veel, maar wil je wel je doelen bereiken? Dan kun je jouw Pinterest account beheer uit handen geven aan verschillende partijen.

Wat is een goede pin?

Je wilt het maximale uit iedere pin halen. Dit betekent op de eerste plaats dat je zorgt voor een mooie, verleidende afbeelding of video. Dat is de basis. Maar er komt veel meer bij kijken. Naast het juiste formaat, 1000*1500 pixels (houdt een aspectratio aan van 2:3), bevat een goede pin bevat een SEO-vriendelijke beschrijving en een zoekmachinevriendelijke alt-tekst zodat de pin goed wordt gevonden in Google. Een goede pin wordt daarnaast op precies het juiste moment ingeprikt, zodat je pins zichtbaar zijn op het moment dat jouw volgers of potentiële klanten online zijn. Meten is weten, en dat geldt zeker ook voor Pinterest.

Gelukkig is daar een heel handige applicatie voor, Tailwind. Deze tool is ontwikkeld door een officiële en erkende Pinterest Marketing Development Partner in Amerika. Naast zeer gedetailleerde rapportages kun je met Tailwind ook je pins plannen. Pssst…dit werkt ook voor Instagram!

Pinterest account beheer uitbesteden?

Er zijn tal van redenen om je zakelijk Pinterest account beheer uit te besteden. Wij zullen wij een aantal redenen benoemen. Een pinterest beheer partij heeft verstand van zaken, wat ook blijkt uit het feit dat hun Pinterest account geaccrediteerd is. Dit heet in de volksmond een Verified Account  Zij staan garant voor vakmanschap en professionaliteit wanneer ze jouw Pinterest account beheren.

Met Tailwind plannen zij de pins in op de tijdstippen wanneer jouw doelgroep of klanten op Pinterest aanwezig zijn. Vraag om maandelijks een gedetailleerde rapportage welke inzicht geeft in de voortgang en performance van je account. Op basis hiervan optimaliseren zij namelijk je zakelijk Pinterest account.

Wat besteed je uit?

Besluit je om het beheer van jouw Pinterest account aan een externe partij uit te besteden dan maak je de keuze om jouw zakelijke account te laten beheren door absolute experts. Wanneer zij het beheer van jouw Pinterest account overnemen dan nemen zij de volgende taken uit handen:

  • Ontwerpen van attractieve pins met inachtneming van de huisstijl
  • Opzetten en plaatsen van Rich Pins,Promoted pins en videopins op je WordPress webshop
  • Schrijven van SEO teksten voor je borden en je pins
  • Inrichten van het plannings-en analyseprogramma Tailwind
  • Pinnen en repinnen van pins van jouw bedrijfsaccount en van de pinners die jij volgt
  • Beheer van borden en groepsborden
  • Beheer van de Pinterest Ads manager
  • Opvolgen van reacties op pins
  • Zorgen voor crossposting op Facebook en Instagram
  • Verzorgen van een gedetailleerde maandelijkse rapportage

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.