Het kan heel vervelend zijn als je er na het bestellen achterkomt dat je adres niet goed ingevoerd is. Dit levert jou als webshopbeheerder ook een hoop extra werk op omdat je alle mails hierover af moet handelen en de gegevens moet aanpassen.

Hoe voorkom je dat er een onjuist adres of postcode ingevoerd worden? Maak gebruik van een postcodechecker in het afrekenproces van je webshop.  Een postcodecheck voor WooCommerce die wij bij veel webshops inzetten is de WooCommerce Postcode Checker van WPOvernight.com. Binnen deze plugin heb je verschillende postcode-databases beschikbaar die je kosteloos kunt raadplegen. Je selecteert deze in de backend van de plugin.

Postcode check WooCommerce

Bij navraag bij de ontwikkelaars kregen we dit als tip, doe hier je voordeel mee: Postcode.tech verkiezen boven BAG/Kadaster. Net zo gratis (vereist wel eenmalige registratie), maar vele malen sneller en betrouwbaarder!

Hiermee heb je het probleem van verkeerd ingevulde adressen voor een groot deel getackeld wat je een hoop e-mails kan besparen weten wij uit ervaring.

 

Wil jij gratis WordPress tips in je inbox ontvangen?

Wij sturen maximaal 2 e-mails per maand. Beloofd!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.