Schema, of gestructureerde gegevens, via de Rank Math WordPress plugin is een krachtige SEO-functie die helpt bij het verbeteren van de manier waarop zoekmachines je website begrijpen en weergeven in de zoekresultaten.

Rank Math Schema markup

Schema markup is een vorm van microdata die toegevoegd wordt aan de HTML van je website, waardoor zoekmachines de inhoud van je pagina’s beter kunnen interpreteren en indexeren. Denk bijvoorbeeld aan de beoordelingen die getoond worden in Google of de prijs van de producten uit jouw WooCommerce webshop die direct in de zoekresultaten zichtbaar zijn. Dit zijn allemaal onderdelen die met Schema toegevoegd worden, op de pagina staat code die uitgelezen en geïnterpreteerd wordt door Google.

Enable Schema Markup

Schema markup helpt zoekmachines om de informatie op je WordPress pagina’s beter te begrijpen en weer te geven in de zoekresultaten. Rank Math maakt dit proces eenvoudig door vooraf gedefinieerde schema’s aan te bieden die je kunt toepassen op je inhoud.

Schema markup in Rank Math

Een van de belangrijkste functies van Rank Math Schema markup is het verbeteren van hoe je pagina’s worden weergegeven in de zoekresultaten. Door schema markup toe te voegen, kun je bijvoorbeeld sterbeoordelingen, evenementen, recepten en andere rijke informatie aan je resultaten toevoegen. Dit kan je zoekresultaten visueel aantrekkelijker maken en de kans vergroten dat gebruikers erop klikken.

Rank Math Schema markup helpt zoekmachines om de context van je inhoud beter te begrijpen. Als je bijvoorbeeld een productreview schrijft, kun je een “Review” schema toepassen om duidelijk te maken dat de pagina een review is. Dit helpt niet alleen bij de weergave van sterbeoordelingen, maar helpt ook zoekmachines om relevante zoekopdrachten aan je pagina te koppelen.

Rich Snippets met Rank Math

Rank Math maakt het toevoegen van schema markup eenvoudig, zelfs voor mensen die minder bekend zijn met technische aspecten van SEO. De WordPress plug-in biedt een intuïtieve gebruikersinterface waarmee je eenvoudig schema’s kunt toevoegen, aanpassen en beheren. Hierdoor hoef je geen uitgebreide technische kennis te hebben om te profiteren van de voordelen van schema markup.

Door gebruik te maken van de Schema-functionaliteiten in Rank Math, kun je jouw SEO-inspanningen aanzienlijk verbeteren en ervoor zorgen dat je content effectiever wordt weergegeven en geïndexeerd door zoekmachines. Dit kan leiden tot betere zichtbaarheid, hogere rankings en uiteindelijk meer verkeer naar je website.

Als je meer wilt weten dan verwijzen we je graag naar de kennisbank van Rank Math zelf, zij hebben een compleet artikel over Schema markup geschreven.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.