Het toevoegen van een redirect in Kinsta, een hostingplatform voor WordPress-websites, is vrij eenvoudig en kan direct worden gedaan via het Kinsta-dashboard.

Redirect aanmaken in Kinsta

Hier zijn de stappen om een redirect toe te voegen:

  1. Log in op je Kinsta-dashboard: Ga naar het Kinsta-dashboard en log in met je accountgegevens.
  2. Ga naar ‘Sites’: Eenmaal ingelogd, navigeer je naar het gedeelte ‘Sites’ en selecteer je de specifieke website waarvoor je de redirect wilt instellen.
  3. Kies ‘Redirects’: In het dashboard van je site, zoek je naar de optie ‘Redirects’. Dit is meestal te vinden in het menu aan de linkerkant onder de site-instellingen.
  4. Voeg een nieuwe redirect toe: Klik op de knop ‘Add Redirect’ of ‘Nieuwe Redirect Toevoegen’. Hiermee open je een formulier om een nieuwe redirect in te stellen.
  5. Configureer je redirect.
  6. Bron-URL (Source URL): Voer het pad in van de URL die je wilt redirecten. Bijvoorbeeld, als je www.jouwwebsite.com/oud-pad wilt redirecten, voer dan /oud-pad in.
  7. Doel-URL (Destination URL): Voer de volledige URL in waar je bezoekers naartoe wilt sturen. Bijvoorbeeld https://www.jouwwebsite.com/nieuw-pad.
  8. Redirect-type: Kies het type redirect, meestal een 301 (permanent) of een 302 (tijdelijk). Een 301-redirect wordt aanbevolen voor permanente veranderingen omdat het de SEO-waarde doorgeeft.
  9. Sla de redirect op: Nadat je de details hebt ingevoerd, klik je op ‘Add’ of ‘Toevoegen’ om de redirect op te slaan.
  10. Test de redirect: Controleer na het toevoegen van de redirect of deze correct werkt door de oude URL in je browser in te voeren en te kijken of je automatisch wordt doorgestuurd naar de nieuwe URL. Eventueel zou je nog via deze weg een extra redirect controle uit kunnen voeren.

Redirect Kinsta

Door deze stappen te volgen, kun je eenvoudig redirects instellen voor je website gehost op Kinsta, wat handig is voor het beheren van verouderde URL’s, het veranderen van site-structuur of het omleiden van verkeer na het opnieuw ontwerpen van een website.

De handleiding van Kinsta voor het maken van redirects op hun hosting vind je hier.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis nooit meer website tips.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen onze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.