WordPress revisies beperken via wp-config.php

Het beperken van postrevisies in een WordPress website kan nuttig zijn om databasegrootte en -prestaties te beheersen. Je kunt het aantal revisies per bericht beperken door een regel toe te voegen aan je wp-config.php bestand. Voeg de volgende regel code toe om het maximum aantal revisies in te stellen:

define('WP_POST_REVISIONS', 5);

In dit voorbeeld wordt het aantal postrevisies beperkt tot 5. Je kunt het getal veranderen naar elk ander positief getal om het maximale aantal revisies dat je wilt bewaren in te stellen.

Revisies uitschakelen in WordPress

Als je alle postrevisies wilt uitschakelen, kun je de volgende regel gebruiken:

define('WP_POST_REVISIONS', false);

Zorg ervoor dat je het wp-config.php bestand bewerkt met een teksteditor en upload het daarna opnieuw naar je server via bijvoorbeeld FTP. Maak altijd een back-up van dit bestand voordat je wijzigingen aanbrengt, omdat een verkeerde configuratie je website kan breken.

Na het aanbrengen van deze wijzigingen zal WordPress het aantal revisies beperken volgens de nieuwe instelling. Bestaande revisies worden echter niet verwijderd, dus je moet mogelijk de database opruimen als je al veel revisies hebt opgeslagen.

Feedback

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of zijn er onduidelijkheden? Werkt de code niet op jouw website? Laat het ons weten, dan kunnen wij je misschien verder helpen.

Feedback kennisbankartikel

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mis geen WordPress tips meer.

Al 500+ webdesigners en marketeers ontvangen deze nieuwsbrief.

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.